Drugačni od ostalih

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Preden ga dobimo za preizkusno vožnjo, vam damo nekaj drobtinic (ostružkov) iz domačih logov in gozdov in domače kolesarske delavnice.
Leseno kolo pri nas ni novost, ne tujka, je pa še vedno nekaj nenavadnega. Redko imamo priložnost videti kolesarja na lesenem kolesu, vendar kot kaže trend, temu ne bo tko več dolgo.

Če vam je mar za okolje in ste radi opaženi, se peljite z Woodsterjem.

»Naj se vam najprej predstavim. Ime mi je Iztok Mohorič in zadnjih deset let delam z lesom, ki je eden od slovenskih naravnih zakladov. Okrog šestdeset odstotkov Slovenije je pokrite z gozdom in les je zagotovo moj najljubši naravni, organski material. To je tudi eden od razlogov, da sem na Biotehniški fakulteti v Ljubljani diplomiral s področja lesarstva in se pozneje zaposloval v podjetjih, ki so bila tako ali drugače povezana z lesom. Ker sem ustvarjalna duša in tehnološki tip, predvsem pa rad ustvarjam nove stvari in si končno nabral dovolj izkušenj, se je začela zgodba lesenih koles Woodster«. Tako se predstavi izdelovalec lesenega kolesa z imenom Woodster.


Ekipa ni velika, proizvodnja tudi ne, doda še Gregor Cuzak, ki skrbi, da bo Woodster prišel do kolesarjev in kolesark, ki razmišljajo drugače od večine zagnanih, ki jim je štoparica glavni izziv. Ustvarjalcem in uporabnikom Woodster koles je mar za naravo in naše okolje. Za uporabo lesa so se odločili, ker je pametna, trajnostna izbira naravnega materiala, hkrati pa je les tudi zelo trpežen. Kolesa trenutno izdelujejo iz dveh vrst slovenskega lesa, bukove vezane plošče in jesena. So ročno dodelana, zaradi česar je vsako kolo unikat. Mohorič se je odločil združiti kakovosten slovenski les in tipično “cruiser” obliko koles. Tako je nastalo udobno mestno kolo iz naravnega materiala za “umetno” mesto. Občutek vožnje z Woodsterjem je skoraj takšen, kot da bi sedeli doma na kavču in gledali vašo najljubšo telenovelo, dejansko pa delate nekaj dobrega zase.
Znano je, da les bolje absorbira vibracije kot katerikoli drugi material, zato se med vožnjo z Woodsterjem prenaša na vašo hrbtenico in sklepe bistveno manj tresljajev. Tako je Woodster idealno prevozno sredstvo za ljubitelje zdravega načina življenja.

ni podpisa
ni podpisa


Biti opažen


Skoraj nemogoče se je peljati z Woodsterjem in ostati neopažen. Zaradi kombinacije posebne “cruiser” oblike in lesa je kolo prava paša za oči in sodeč po odzivih so ljudje nad njim navdušeni. Bodite pripravljeni, da vas bodo ustavljali in spraševali o vašem edinstvenem kolesu. Torej, je idealna izbira za vse, ki živijo v mestu in uživajo v udobni vožnji z elegantnim kolesom, narejenim iz kakovostnega slovenskega lesa. Če vam je torej mar za okolje, imate radi pozornost in vam je blizu uživaški stil, se brž zavihtite na Woodster!

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: