Ekskluzivno za Polet O2: Dobrodelni "Tour de Franz" prvič v Sloveniji!

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

"Neopisljivo smo veseli, da nam bodo pomagali z donacijo za štiriletnega sina Luka. Teden pred prvim rojstnim dnevom so mu presadili srce in še nekaj let bo rabil poseben pristop za ozdravljenje", povesta starša, Aleksandra Fertin in Mitja Peternel iz Kranjske Gore.

Za letošnji, že trinajsti "Tour de Franz 2015", se je Franz Klammer odločil, da ga izvede še po cestah Slovenije in Italije in tudi tako osveži zamisel, staro več kot četrt stoletja, območja brez meja, kar se je z vstopom Slovenije tudi zgodilo.

"Vsakič povabim okrog sto prijateljev, da s kolesi prev zimio "Tour de Franz" in zvečer na cilju zbiramo denar za otroke. Letos sem povabil tudi prijatelja Bojana Križaja in ekipo iz Italije. Zamisel se je dobro prijela in gre v klasje," doda Klammer, ki Slovenijo večkrat obišče z golf palicami.

Avstrijski nekdanji poklicni kolesar s Koroške, Wrolich Peter – Paco nam pove, da vsak udeleženec prispeva po 100 evrov štartnine in prispeva denar tudi na večerni dražbi.

Jan Ullrich, zmagovalec Tour de France, ki je letos prvič z nami bo dal na dražbo zmagovalno majico s francoskega Toura.

Gospod Ullrich je eksluzivno za Polet O2 je izjavil: "Prvič sem s kolesa videl del Slovenije. Lepa je Gorenjska. Tudi na Tour de Franz sem prvič. Vesel sem, da ima tako sporočilo in tolikšen odmev v vseh treh deželah".

Jan Ullrich  zdaj živi v Švici.  Tistega leta  (1973) je Franz Klammer v Schladmingu osvojil prvo zmago. Jan ima z OI leta 2000 zlato v cestni vožnji in srebro na kronometru. 1991 je osvojil Tour de France in bil še petkrat drugi. 1999 je zmagal Vuelto.,

Naš legendarni hokejist Anže Kopitar je prispeval majico moštva LA Kingsov, kjer igra in tudi drugi sodelujoči se bodo izkazali s svojimi darili za dražbo.

"Predvidoma bomo zbrali 30 tisoč evrov. Približno po deset tisoč jih bomo namenili po eni družini v Kranjski Gori, Trbižu in v Beljaku.

"Letos bo cilj ob Baškem jezeru, v nekdanji slovenski vasi Rute", pove Paco, ko je ob 10. 50 uri izstopil iz vagona posebnega vlaka, ki je vse udeležence Toura pripeljal na jeseniško železniško postajo.

"Takemu povabilu prijatelja Franza Klammerja smo se z veseljem odzvali. Pridružila sta se mi nekdanji poklicni kolesar Bojan Ropret, dvakratni svetovni prvak med veterani in udeleženec treh poletnih OI in moj sokrajan, Tržičan, nekdanji reprezentant in sedanji poslovnež, zastopnik treh svetovnih blagovnih znamk, Merell, Mizuno in Polar, Stojan Lukanc", doda piko na slovenski del toura Bojan Križaj, šestkratni udeleženec zimskih OI, v 12 sezonah svetovnega pokala je zbral 8 zmag in bil 33 na zmagovalnih stopnicah.


Danes bo v  Rutah na zmagovalnih stopničkah stal že 34, tako kot vsi prijatelji Korošca Franza Klammerja.
 

Več iz te teme:

Komentarji: