Evropski univerzitetni prvenstvi sta že tik pred vrati

Po odmevnih nastopih slovenskih športnikov na Univerzijadi v Neaplju in na Olimpijskih dnevih evropske mladine v Minsku se bo pozornost športne-akademsko sfere počasi preusmerila na domača tla.
Fotografija: Univerzietno prvenstvo v Kopru Foto: UŠZK
Odpri galerijo
Univerzietno prvenstvo v Kopru Foto: UŠZK

Koper bo že konec julija prizorišče Evropskih univerzitetnih prvenstev (EUC) v odbojki na mivki in tudi v vaterpolu.

Na obeh mednarodnih študentskih tekmovanjih, ki ju bo izpeljala Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), bo od 21. do 27. julija sodelovalo skoraj 300 športnikov, spremljevalcev, sodnikov in funkcionarjev z vseh koncev Evrope
.
Organizatorji so v zadnjih tednih kljub ekstremnim temperaturam stopnjevali svoje pripravljalne aktivnosti po predvidenem načrtu, tako glede promocije tekmovanja, kot tudi glede nabave vse potrebne opreme za prizorišča in glede izpeljave celotnega programa od svečane otvoritve do zaključne slovesnosti.

Posneli so tudi več promocijskih videov, v katerih predstavljajo mesto Koper, obe prvenstvi in obenem vabijo k ogledu tekmovanj, za kateri ne bo vstopnine. Sicer se glede vaterpola še čaka na ponovno odprtje olimpijskega bazena na Bonifiki po koncu dodatnih vzdrževalnih del, kar naj bi se zgodilo v tednu pred pričetkom EUC.

Več aktivnosti pa je bilo namenjeno tekmovanju v odbojki na mivki, ki bo potekalo v novem športnem parku ob izlivu Badaševice. Tam bodo postavili šotore, senčnike, skrinje s sladoledom in še dodatno poskrbeli za osvežitev. 
 

Komentarji: