Hana Mirnik. Golf je moje življenje

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Hana Mirnik, Wichita State University.Golf is my life!
Članici Golf kluba Zlati Grič Hani Mirnik so se uresničile sanje, ko je prestopila prag univerze v Wichiti. Da je lahko golf odskočna deska za študij v tujini in odlična priložnost za spoznavanje novih prijateljstev v ZDA in Evropi, je dokazala tudi Hana. Na povabilo Univerze iz Wichite in podarjene štipendije  je Hana kot perspektivna golfistka podpisala pogodbo za pet letni študij na Univerzi v zvezni državi Kansas, hkrati pa bo kot članica njihove golfske ženske ekipe zastopala univerzo na številnih turnirjih v ZDA.  


Poleg študijskega programa Univerza nudi vrhunske pogoje za treninge golfa na domicilnem igrišču Willowbend, kjer treningi potekajo praktično vso leto na zelenici. V primeru zimskih razmer, kar je v Wichiti približno 10 dni na leto, pa imajo odlično opremljen prostor za zimski trening. Ženska ekipa trenira šest dni v tednu, en dan imajo za počitek oziroma trenirajo igralke same. Trener Tom McCurdy ima dve asistentki, kateri pomagata igralkam pri treningih golfa in skrbita za enotnost ekipe, za fizično pripravljenost golfistk pa skrbijo fitness trenerji v športni areni, kjer je sodobno opremljen Fitness studio. Strokovna ekipa šteje tudi fizioterapevte in medicinsko osebje.


Že kot mala deklica je Hana rada zahajala na golfske zelenice. Prve golfske palice je dobila pri dveh letih, seveda plastične igračke. Iz igračk pa jo  je pot vodila do čisto pravih palic za golf. V ekipi Velenjskega golf kluba pod mentorstvom trenerja Damjana je Hana vsa leta izpopolnjevala golfsko igro, postala tudi članica Slovenske golfske reprezentance, zadnjih nekaj let pa je trenirala v Gut Mursttatnu. »Golf is my life – golf je moje življenje« je nekoč dejala sama in posnela prvi video o začetkih njenega golfa. Pri trinajstih letih je Hana razkrila svoje sanje, da bi rada študirala in igrala golf v ZDA. In s trdim delom, veliko odrekanja in močno željo, po odigranih številnih turnirjev v Sloveniji in tujini ter  uspešno končani gimnaziji, je Hani uspelo. Uresničile so se ji sanje. Postala je članica ženske golf ekipe Wichita State University v Kansasu. Čestitke Hani. Go Shockers!


 

Več iz te teme:

Komentarji: