Jakob Špik in njegova leva smučka

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Na Gregorjevo so, po več kot uspelem vikendu Pokala Vitranc za svetovni pokal, organizatorji poskrbeli še za finale Evropskega pokala v veleslalomu in slalomu na podkorenski strmini.

Zahtevna, a še vedno odlično pripravljena strmina, je zdržala vse tekmovalce. Včeraj, v torek, se je finale slaloma uvrstilo le 41 tekmovalcev, čeprav je kvota 60 nastopajočih. Mnogi so na strmini, med 66 vratci tvegali in to "plačali" z odstopi.

Fotografija v ciljni strmini pa kaže, da mladi, še ne 25 letni Jakob Špik (ASK Alpetour) in član reprezentance, tudi tokrat ni imel sreče. Lani si je na treningu poškodoval ramo, je obetaven smučar z dvema zmagama v slalomu za točke FIS. V včerajšnji finale se je s številko 25 z desetim časom.

Agencijska športna vest pravi, da je v drugem teku odstopil. A je treba povedati, zakaj? V ciljni strmini se mu je odpela leva smučka, dobro je odreagiral, se ujel, kot bi bil smučarski vrvohodec, ko se je uspel ustaviti je hotel ujeti še smučko, a ga je ta, "užaljena" prehitela in se sama zapeljala skozi cilj. A je Špik vseeno ostal v razvrstitvi Evropskega pokala na 24 mestu, kar je najboljša uvrstitev Slovencev. Žan Grošelj je 66. Aljaž Dvornik, ki je bil včeraj edini med slovenskimi smučarji uvrščen na 30 mesto, pa sezono končuje na 84 mestu. Ja smučanje je, kot vsi vrhunski športi, gladiatorstvo !
Zagotovo se s tem strinja tudi Janez Šmitek - Kita, ki je desna roka Aleša Vidica, vodje tekmovanja za PV.

ni podpisa
ni podpisa

 

ni podpisa
ni podpisa

 

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: