Jesenski test copat: Tek v jesen, 3. del

Fotografija: Lidija Dugon na Brdu pri Kranju, 14. avgusta 2013
Odpri galerijo
Lidija Dugon na Brdu pri Kranju, 14. avgusta 2013

Pa začnimo s težo: kdo spada med težje tekače, za katere tekmovalni modeli niso primerni? To so tekačice, težje od 70 kilogramov, in moški, ki imajo več kot 90 kilogramov.

Za ene in druge so te copate prenežne in po svoje preveč nevarne, saj ponujajo premalo blažeja za tako težo.

Vsekakor je zdaj, ko že diši po Ljubljanskem maratonu, pravi čas, da si, če ste dovolj dobro vadili, kupite hitre copate.

Prepričani smo, da smo Poletovi testni tekači copate dovolj dobro preizkusili, da boste o zapisanem dobili dobre informacije, kaj kupiti.

Copate smo ocenili od ena do pet. Ena je najslabše, pet pa najboljše razmerje med ceno in kakovostjo modela. Torej ne ocenjujemo kakovosti, ampak to, kdaj kupec dobi največ za svoj denar.

 

ADIDAS ADIZERO ADIOS BOOST 2

ni podpisa
ni podpisa

Teža moški: 234 g / Teža ženski: 195 g

Opis: Eden lažjih tekmovalnih modelov, primeren za ozko in srednje široko stopalo. Priporočamo ga za občasne hitre treninge in tekmovanja vseh lahkih in srednje težkih tekačev na vseh razdaljah.

Testni komentar: Daje odličen oprijem podplata s podlago (tudi mokro). Namenjen je teku po asfaltu in urejenih makadamskih podlagah, z njim se lahko podamo tudi na stadionski krog.

▶ Razmerje kakovost : cena: 5

 

NEWTON DISTANCE III.

ni podpisa
ni podpisa

Teža moški: 230 g / Teža ženski: 191 g

Opis: Model je primeren za krajše in srednje razdalje pri vsakdanjem treningu ali za tekme. Tekači, ki tečete po srednjem delu stopala, boste odlično izkoristili tehnologijo POP1. Model je primeren lahke in srednje težke tekače in vse širine stopal.

Testni komentar: Najbolj pripravljene tekače bo zaradi svoje tehnologije ponesel do odličnih rezultatov tako na cestnih kot stadionskih tekih.

▶ Razmerje kakovost : cena: 5

 

BROOKS RACER ST5 UNISEX

ni podpisa
ni podpisa

Teža: 210 g

Opis: Tekmovalni model, namenjen hitrim cestnim tekom na vseh razdaljah, vse do maratona. Odlikujejo ga lahkotnost, udobje, odlična odzivnost in nadzor gibanja.

Testni komentar: Model, ki nam ponuja dovolj odzivnosti pa tudi blaženja na asfaltni podlagi pri vseh hitrih tekih. Primeren je za lahke in srednje težke tekače in tekačice z nevtralnim stopalnim lokom.

▶ Razmerje kakovost : cena: 5

 

MIZUNO WAVE RIDER 17

ni podpisa
ni podpisa

Teža moški: 275 g / Teža ženski: 245 g

Opis: Legendarni tekaški model, že v 17. izvedbi. Hiter, zelo odziven, z dobro oporo in blaženjem, primeren za dolge tekaške razdalje. Prevladujejo občutek udobja, hitrosti in mehkobe.

Testni komentar: Vrhunski tekaški model, namenjen vsem lahkim in srednje težkim tekačem in tekačicam z nevtralnim stopalnim lokom, primeren tako za treninge kot tekmovanja.

▶ Razmerje kakovost : cena: 5

 

MIZUNO WAVE SAYONARA 2

ni podpisa
ni podpisa

Teža moški: 260 g

Opis: Lahek, hiter in mehak tekaški model za dolge in hitre tekaške razdalje, ima odlično odbojno blaženje. V sprednjem delu ima ploščo za izboljšanje stabilnosti obuvala. Primeren je za tekmovalce in odlične rekreativne tekače.

Testni komentar: Model za hitre treninge in tekmovanja, ki ponuja odlično odzivnost in dober oprijem sprednjega dela podplata na asfaltni (tudi mokri) podlagi. Primeren je za lahke in srednje težke tekače in tekačice z nevtralnim stopalnim lokom. Model je dostopen tudi v ženski izvedbi.

▶ Razmerje kakovost : cena: 5

 

ASICS GEL ELECTRO 33

ni podpisa
ni podpisa

Teža moški: 245 g / Teža ženski: 213 g

Opis: Model, ki bi lahko uvrstili v razred pronatorjev, vendar ga zaradi nizke teže uvrščamo med tekmovalne copate. Poleg dobre stabilnosti nam ponuja tudi dovolj blaženja. Primeren je za lahke in srednje težke tekače z ozkim in srednje širokim stopalom.

Testni komentar: Zaradi svoje stabilnosti lahko z njim tečemo na vseh podlagah. Pravi tekmovalni model tudi za tiste z močnejšo pronacijo.

▶ Razmerje kakovost : cena: 5

 

ASICS GEL – DS TRAINER 19

ni podpisa
ni podpisa

Teža moški: 286 g / Teža ženski: 242 g

Opis: Model ponuja dobro oporo stopala. Je hiter in zelo odziven, zato je primeren za lahke in srednje težke rekreativne tekače in tekmovalce z ozkim in srednje širokim stopalom.

Testni komentar: Primeren je za tek po asfaltu in urejenih makadamskih podlagah.

▶ Razmerje kakovost : cena: 5

 

ASICS GEL NOOSA TRI 9

ni podpisa
ni podpisa

Teža ženski: 254 g

Opis: Nov model, ki je veliko bolj odziven in hkrati bolj udoben od prejšnjih modelov. Je odličen za ambiciozne triatlonce na vseh razdaljah od olimpika naprej, tem je tudi namenjen. Model ima dodatne elastične vezalke, s katerimi ga lahko obujemo brez zavezovanja.

Testni komentar: Model je primeren tudi za tekače vse do maratonskih razdalj, ki nočejo obuti čistega dirkalnika.

▶ Razmerje kakovost : cena: 5

 

NIKE FLYKNITE LUNAR 2

ni podpisa
ni podpisa

Teža moški: 244 g / Teža ženski: 209 g

Opis: Model je primeren za vse hitre tekače z nevtralim stopalnim lokom in tiste z manjšo stopnjo supinacije. Tkan zgornji del je iz enega kosa, tako da je brez šivov in se odlično prilega stopalu. Primeren je za lahke in srednje težke tekače z ozkim in srednje širokim stopalom.

Testni komentar: Pravi dirkalni udobnež za tek po asfaltnih in urejenih podlagah. Z njim bomo hitri tudi na stadionskem krogu.

▶ Razmerje kakovost : cena: 5

 

NIKE FREE 5.0

ni podpisa
ni podpisa

Teža moški: 242 g / Teža ženski: 205 g

Opis: Model lahko uvrstimo v skupino modelov za bosonoge tekače. Je zelo prožen in gibljiv, ima tudi nekaj blaženja. Posebnost modela je izdelava zgornjega dela, ki je tkana in tako iz enega dela.

Testni komentar: Priporočamo ga tudi vsem tistim, ki izvajajo regeneracijske teke po tekmovanjih in napornih treningih, ter tudi za nošenje kot modno obutev vsak dan.

▶ Razmerje kakovost : cena: 5

 

NIKE FREE 4.0 FLYKNITE

ni podpisa
ni podpisa

Teža moški: 218 g / Teža ženski: 189 g

Opis: Model prav tako uvrščamo v skupino minimalistične obutve. Od prejšnjega modela se razlikuje po tanjšem podplatu. Tudi tu je posebnost modela izdelava zgornjega dela, ki je tkana in tako izdelana iz enega dela.

Testni komentar: Priporočamo ga tudi vsem tistim, ki izvajajo regeneracijske teke po tekmovanjih in napornih treningih ter tudi kot modno obutev za vsak dan.

▶ Razmerje kakovost : cena: 5

Več iz te teme:

Komentarji: