Kaj specialkar (zares) potrebuje?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Kaj kolesar zares potrebuje? Vprašanje, ki med izkušenimi kolesarji vedno vžge. Vžge, da, zakuri se zanimanje tudi tistih, ki imajo že vse ali pa vsaj mislijo, da imajo že vse.

Trenutno je Sram eTap ali kot ga ljubkovalno imenujemo Brezžični, kos opreme, ki je na lestvici najbolj zaželenih na vrhu. Top! Tisti, ki to oporekajo, ga še niso preizkusili. Mimogrede napisano, karbonski okvir, ki z vilicami ne sme preseči 900 gramov, seveda na diske, prestavno razmerje Sram 1x11, hidravlika jasno, eTap, brez prednjega menjalnika...gral, ki ga čaka kolesar, ki mu je mar za napredno tehnologijo. Pravzaprav je opisana specialka prihodnosti. Okvir nikakor ne sme imeti luknjic v katere tlačijo žičke in pletenice za prednji in zadnji menjalnik…

Pustimo prihodnost. Posvetimo se sedanjosti. Blip je tisto, ki je trenutno najbolj potrebno. Fotka spodaj je dovolj zgovorna. Brez tega pač ne gre. Gre, vendar težko. Še bolje je, če jih skrijete pod trak, kamorkoli, samo, da jih imate. Če ste kronometrist, je pa jasno, da so nujno potrebni, kajne?

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Zippke »valovitke« so naslednji kos opreme, brez katerega je bolje, da se ne pojavite na primer na Franji. Prihodnost. Veter je dokončno izgubil boj s kolesarjem. Pravzaprav je končno postal kolesarjev zaveznik, kajti Zipp NSW 454 so narejene tako, da ujamejo veter in ga izkoristijo za dodatno pomoč. Ne verjamete? Morate poskusiti, hitrejši boste, kolesarjenje ne bo nikoli več tako kot je bilo…hitrejše bo! Povsem jasno je, da morate izbrati »disco« model, ne klinčer, ampak tubular.
 

ni podpisa
ni podpisa

 

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: