Kako izbrati pravo opremo za šport in prosti čas?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ali zjutraj posebej zgodaj vstanete, da se odpravite na jutranji tek, po službi pa skočite na kolo ali se povzpnete na hrib?

Vsaka športna aktivnost poleg telesne pripravljenosti zahteva še ustrezno opremo. Ker nam pomanjkanje časa pogosto prepreči nakupe, je spletno nakupovanje hitra in učinkovita rešitev.

Intersport je odprl prenovljeno spletno trgovino z več kot 10.000 izdelki za šport in prosti čas. Svojo izbiro lahko prevzamete v eni izmed njihovih 30 trgovin, ponujajo pa tudi dostavo na dom. Če vam izdelek ne ustreza, ga brez težav zamenjate.

 

Pri teku največ štejejo športni copati

Najpomembnejši del tekaške opreme so športni copati. Kakšne bomo izbrali, je odvisno od oblike naših stopal, tekaške pripravljenosti in tehnike ter podlage, po kateri bomo tekli. Na trgu je največ tekaških copat za stopala z nevtralnim stopalnim lokom. Pomembno je, da so udobni in stopalo primerno podpirajo. Po treningu jih prezračimo in očistimo, redno pa jih tudi menjamo.

ni podpisa
ni podpisa

 

Kateri tekaški copati so pravi za vas? Poiščite jih s pomočjo Intersportovega hitrega iskalnika obutve! Preverite tudi ponudbo tekaških oblačil, večnamenskih ur, nahrbtnikov in steklenic za vodo.

 

Na kolesu poskrbite za preventivo

Ko sedete na kolo – katero, je odvisno od vaših kolesarskih navad – in se odpravite na daljšo kolesarsko turo, nikar ne pozabite na čelado, ki bo vašo glavo zaščitila pred morebitno poškodbo ob padcu; za vsak slučaj pa s seboj vzemite še tlačilko, kompas ali kak kos orodja, ki vam bo prav prišel v primeru tehničnih težav. Ste že odkolesarili na morje? Raziščite kolesarske poti slovenske Istre. Če so vam bolj pri srcu hribi, pa številne možnosti ponuja okolica Kranjske Gore.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Pohodništvo: največ nove tehnologije je v jaknah

Poleg kolesarskih Slovenija ponuja tudi več kot 10.000 kilometrov pohodniških poti. Bo vaš naslednji izziv pohod po 43 etapah poti Alpe Adria ali polnjenje planinske knjižice z žigi? Planinsko oziroma pohodniško opremo prilagodimo terenu in vremenskim razmeram. Ste vedeli, da se sicer največ nove tehnologije skriva v pohodniških jaknah? Novi tehnični materiali namreč omogočajo izdelavo drugačnih športnih oblačil. Jakne se med seboj razlikujejo v namembnosti in aktivnosti.

ni podpisa
ni podpisa

Več o pohodniških jaknah preberite na Intersportovem blogu. V njihovi spletni trgovini pa lahko izbirate med več kot 1500 kosi pohodniške opreme, kot so čevlji, oblačila, pohodniške palice in drugo.

 


Pri kampiranju ključne lastnosti šotora

Pravijo, da na kampiranje nikoli ne gremo brez dobrih prijateljev, ostala oprema pa je v marsičem odvisna od našega znanja in izkušenj, pa tudi od tega, ali se bomo do kampa pripeljali ali pripešačili. Največ pozornosti namenimo izbiri ustreznega bivališča – šotora –, ki nam bo varno zavetje v vsakršnem vremenu. Pri tem se pozanimamo o vodnem stolpcu, kakovostnih nosilnih palicam in obliki, ki ne sme dopuščati nastajanja »vodnih žepov«. Daljšo življenjsko dobo ob pravilni negi imajo šotori iz naravnih materialov.

 

ni podpisa
ni podpisa

Za šotori, spalnimi vrečami in drugo opremo za kampiranje pobrskajte v Intersportovi spletni trgovini. Do nje lahko dostopate kjer koli in kadar koli! 

Več iz te teme:

Komentarji: