Kolesarski dan v Kranju

Po enoletnem premoru bo v Kranju spet Scottov kolesarski praznik.
Fotografija: Zadnjo nedeljo v septembru (26. 9.) vabijo vse ljubitelje kolesarjenja, ne glede na starost, na 7. Scottov kolesarski dan, ki ga ne sme zamuditi noben kolesarski navdušenec. FOTO: KK Kranj
Odpri galerijo
Zadnjo nedeljo v septembru (26. 9.) vabijo vse ljubitelje kolesarjenja, ne glede na starost, na 7. Scottov kolesarski dan, ki ga ne sme zamuditi noben kolesarski navdušenec. FOTO: KK Kranj

V gorenjski prestolnici kolesarstva tudi letos ne bo manjkalo kolesarskih prireditev. Domači Kolesarski klub Kranj, ki je prepoznan predvsem po kolesarski dirki za Veliko nagrado Kranja, zadnjih nekaj let organizira tudi kolesarske prireditve za rekreativne kolesarje.

image_alt
Dve veliki novosti pri Scottu


Zadnjo nedeljo v septembru (26. 9.) vabijo vse ljubitelje kolesarjenja, ne glede na starost, na 7. Scottov kolesarski dan, ki ga ne sme zamuditi noben kolesarski navdušenec, saj organizatorji obljubljajo obilo popestritve in aktivnosti ter pester spremljevalni program, ki se bo odvijal v prijetnem ambientu starega mestnega jedra Kranja – na Glavnem trgu, kjer je tudi start in cilj vseh maratonov.

Predstavili se bodo različni razstavljavci, otroke bosta zabavala Kuža Pazi in škrat Kranček. Preizkusili se boste lahko na spretnostnem poligonu ali pa na Scottovem pumptrack poligonu, ki je prava atrakcija za vse. Prijavite se tu.

Scottov otroški maraton 

Štart otroškega maratona po ulicah starega mestnega jedra je ob 11. uri, dolžina 1 km. 
Štartnina: 0€
Prijava ni potrebna!

Scottov družinski maraton

Štart: 12.00
Dolžina: (3×12 km), izbirno 1, 2 ali 3 krogi, maksimalna dolžina 36 km

Štart malega maratona:

bo na Glavnem trgu v Kranju, nato bo pot kolesarje vodila skozi Primskovo proti Britofu, kjer trasa zavije proti Brdu in na Kokrici levo proti Rupi. Na križišču z Oldhamsko cesto znova zavije levo in po cesti Staneta Žagarja do križišča z Likozarjevo cesto, kjer se znova  vrne proti Glavnemu trgu v mestno jedro Kranja.
 

Trasa družinskega maratona (1 krog – 12 kilometrov)

Trasa Scottovega maratona. FOTO: KK Kranj
Trasa Scottovega maratona. FOTO: KK Kranj

Štartnina vključuje:

Prijavo, zapestnico za udeležence, vrečko z darili sponzorjev, bon za topel obrok, zavarovanje, organizirano in varno izvedbo kolesarjenja na cesti, kjer bo potekala mobilna zapora oz. občasna popolna zapora.

Scottov kolesarski dan je tudi družbeno odgovorna prireditev z dobrodelno noto, saj bo vsak udeleženec prejel simbolični spominek – medaljo, ki jih bodo prav posebej za ta dogodek izdelali varovanci Centra Korak iz Kranja.

Na dan prireditve, 26. 9. 2021, bo družabni del prireditve na prireditvenem prostoru v centru mesta potekal že od 9.00 ure dalje, ko lahko tudi dvignete vrečke s praktičnimi darili sponzorjev in zapestnice za udeležence.
Udeleženci, ki boste na prireditev prišli z avtomobilom, lahko parkirate v okolici mestnega jedra. Vsa parkirišča so ob nedeljah brezplačna.
 

Komentarji: