Kongres gorskih kolesarjev

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Urejanje gorskokolesarskih poti po Sloveniji in kongres gorskih kolesarjev v Kranjski Gori


April je že in še bo zelo aktiven za slovenske gorske in turne kolesarje, ki so se 7. in 8. aprila pridružili mednarodni akciji urejanja gorskokolesarskih poti Take Care of Your Trails, med 20. in 22. aprilom pa bo v Kranjski Gori kongres mednarodne gorskokolesarske organizacije IMBA Europe.


IMBA Europe Summit 2018, Kranjska Gora, 20.-22. april 2018

Organizacija kongresa mednarodne gorskokolesarske organizacije IMBA Europe je bila letos zaupana Sloveniji in Kranjski Gori. Ponuja se nam priložnost, da se od blizu spoznamo z dogajanjem na evropski gorskokolesarski sceni, pa tudi, da gostom predstavimo Slovenijo kot vrhunsko MTB destinacijo.

Vse o dogodku si lahko preberete na odprimopoti.si, kjer je na voljo tudi podroben program.

Izpostavili bi petkovo (20. 4.) popoldansko srečanje slovenske MTB skupnosti MTB konzorcija, kjer bo govora o aktualni tematiki na gorskokolesarskem področju v Sloveniji. Zvečer na svečani otvoritvi v Nordijskem centru Planica bomo predstavili slovenske MTB destinacije, po strokovnem sobotnem programu bo v nedeljo tudi čas za furanje v okolici Kranjske Gore, goste kongresa pa bomo povabili še na “after” - ponedeljkovo furanje in druženje v Ljubljani.

udi letos IMBA Europe organizira akcijo urejanja gorskokolesarskih poti. Lani se je slovenska MTB skupnost zelo izkazala, več kot 440 prostovoljcev na 32 lokacijah nam je prineslo naziv najboljše MTB skupnosti v Evropi.

 

ni podpisa
ni podpisa

 
Dogodek Take Care of Your Trails je spet predstavil priložnost, da gorskokolesarska skupnost pokaže, da spoštujemo naravo in vse uporabnike poti, predvsem pa smo pripravljeni prispevati svoj delež k urejanju in vzdrževanju le-teh. Širši javnosti se želimo predstaviti kot športno aktivni državljani, ki radi tudi kolesarimo. Tako kot tisoči planincev in ostalih obiskovalcev gora tudi mi v gorah iščemo navdih, sprostitev in svoj mir!
 
Pokažimo Evropi in širši javnosti, kakšno MTB skupnost imamo v Sloveniji! Naredimo nekaj konkretnega na poteh, ki jih uporabljamo - v prvi vrsti na planinskih poteh, ki bi lahko nekoč dobile status dvonamenskih planinskih poti. Naredimo nekaj več na našem imidžu in tesneje povežemo slovensko MTB skupnost - pokažimo, da smo še vedno najboljša MTB skupnost na stari celini.
 
 
 
Letos je akcija potekala čez vikend, 7. in 8. aprila 2018. Pravila za sodelovanje so bila podobna kot lani, preberete si jih lahko na tej povezavi. Za lokacije, kjer zaradi snega aprila še ni bilo mogoče izvesti akcije, je razpisan dodatni termin 5. in 6. maja 2018.

Svojo ekipo lahko prijavite prek spletnega obrazca (klik). Prijavite vsako lokacijo/ekipo oz. skupino posebej. Prijavo odda vodja ekipe, ki navede zgolj osnovne podatke (kontaktni podatki, lokacija, zbirno mesto in dela, ki bodo opravljena). Članov ekipe ni treba navajati, lahko se bodo pridružili naknadno.
 
 
ni podpisa
ni podpisa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaj lahko storiš za uspeh akcije?
Po svojih zmožnostih v lokalnem okolju organiziraj/pomagaj pri organizaciji/posreduj nekomu, ki bo organiziral delovno akcijo tisti vikend. Če je mogoče, se pogovori z lokalnim planinskim društvom in z markacisti določi odseke poti, ki jih uporabljajo tudi kolesarji in so potrebni čiščenja/vzdrževanja. (Vzdrževanje planinskih poti je enostavnejše tudi zaradi tega, ker ne potrebujemo dodatnih dovoljenj lastnikov, dovolj je dogovor s planinskim društvom, kjer bodo veseli pomoči.) Tako lahko planinski in širši javnosti stopimo nasproti in razblinimo vsaj del stereotipa o gorskem kolesarju v polni bojni opremi …
 
O svoji aktivnosti obvestite organizatorje dogodka (prek Facebooka), da bomo lahko poskrbeli za koordinacijo in dodatno promocijo.
 
Vabljeni k sodelovanju v čim večjem številu!
 
Andrej Remškar,
koordinator akcije TCOYTW 2018
organizacijski odbor IMBA Europe Summit 2018

Več iz te teme:

Komentarji: