Kozmus napoveduje nov rekord števila udeležencev

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Brežice se pripravljajo na največji festival v Posavju, ki vsako leto na brežiške mestne ulice privabi večje število obiskovalcev iz celotne Slovenije in sosednje Hrvaške. Zlati olimpijec Primož Kozmus, ki se je festivalu pred petimi leti priključil z organizacijo tekaške prireditve, velja za enega najbolj razpoznavnih ambasadorjev festivala, njegova prireditev pa prav tako raste iz leta v leto in je že v prvi izvedbi postala največja tekaška prireditev Posavja.

Zadnjo junijsko soboto, 27. junija, se bodo tako po ulicah Brežic znova pognali tekači vseh generacij in pripravljenosti, saj organizatorji znova pripravljajo dve razdalji za odrasle ter brezplačni tek za otroke.

Tekače bodo letos bodrili tudi Primoževi športni kolegi, družbo sta mu obljubila legendarni rokometaš Uroš Šerbec ter obetavna mlada atletinja Maruša Mišmaš.

"Letošnji slogan teka je "Šport združuje", zato sem se na prireditev odločil povabiti tudi nekaj športnikov. Pri Urošu gre za izjemno športno ime svetovnega formata in mojega sokrajana iz Brestanice. Uroš je v ponos mojim Posavcem in prav je, da najbolj razpoznavni športniki izrazimo podporo gibanju tudi na ta način. Zelo sem vesel, da se Uroš vedno odzove mojim športnim pobudam, lani je obiskal tudi moje počitnikarje na otroških počitnicah. Marušo pa sem povabil, ker je s svojo marljivostjo, dosežki in osebnostjo ena najboljših promotork vrednot atletike, ki naju združuje. Če sem sam predstavnik zrele generacije, je prav Maruša ena izmed mladih, pred katerimi je svetla atletska pot. Maruša pa pravi, da se najbolj veseli druženja z otroki, ki jim bo skupaj z mano podeljevala tudi zaslužene medalje," je o svojih športnih gostih povedal Primož, njegovo vzpodbudo za vključevanje mladih v aktivno in zdravo preživljanje prostega časa, pa je podprl tudi UNESCO, ki se že drugo leto zapored teku pridružuje kot častni pokrovitelj.

"Glede na dosedanjo dinamiko prijav sem optimističen, da se mi bo znova priključilo še več tekačev kot lani. Še bolj kot popravljanje rekorda pa je pomembno, da se tisti, ki pridejo, in njihovi spremljevalci dobro zabavajo in se radi vračajo. Dosedanji odzivi so fantastični in številne pohvale nam dajejo zanos, da prireditev z veseljem pripravljamo že peto leto zapored. Veseli pa me predvsem, da smo stopili skupaj z občino Brežice in ZMPT v organizaciji celostne turistično-športne prireditve, v kateri lahko vsak najde nekaj zase. Sladokusce tako že pred tekom čaka preizkušanje dobrot na "Kuhni na ulci", željni zabave pa imajo zopet zelo dober razlog za obisk. Po teku se bomo vsi skupaj lahko zabavali do poznih ur v družbi dua Maraaya in fantastičnega Gibonnija, ki se ga tudi sam zelo veselim," je pred peto izvedbo svojega teka na festivalu "Brežice, moje mesto" še zaključil najboljši slovenski atlet.

Več iz te teme:

Komentarji: