Lepe tudi na kolesu

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Čeprav je na kolesu najpomembneje, da se med kolesarjenjem počutimo udobno, si kolesarke vendarle želimo tudi, da bi bile dobro videti. Ženska narava, pač. Da se spodnjice pod kolesarskimi hlačami ne nosijo, smo se že naučile, pa vendar me še vedno vsakič znova preseneti, da nekatere kolesarke trmasto vztrajate pri tem! Naj še enkrat poudarim: to ni pomembno le z estetskega vidika, ampak tudi z zdravstvenega.

Če imate pod kolesarskimi hlačami oblečene spodnjice, se pojavi neprijetno drgnjenje, kar lahko vodi do nastanka odrgnin in kožnih vnetij. Poleg tega spodnjice onemogočajo pravilno delovanje podloge v kolesarskih hlačah. Ta je narejena tako, da poleg oblazinjenja oddaja vlago ter preprečuje razvoj bakterij in nas tako varuje pred nastankom vaginalnih glivičnih okužb. Zelo pomembno je tudi, da so kolesarske hlače ravno prav oprijete, da se vam podloga med vožnjo ne premika. Kolesarska majčka se mora tesno prilegati, da se med spustom ne napihnete kot balon. Pri izbiri barv imate povsem proste roke, izberete barvno kodo, ki vam je všeč in ki pristaja k barvi kolesa. Nogavice morajo biti nujno kolesarske, triatlonske dokolenke uporabljajo triatlonci.

Čelada je nujna in ne, v njej nismo videti kot vesoljke! Varnost je vendarle na prvem mestu. Pred kratkim pa sem se naučila, kako lično je videti, če tudi med kolesarjenjem uporabljamo make up. Z izbiro športne kozmetike bodo vaše trepalnice lahkotno plapolale tudi v najbolj peklenskih razmerah, tako da se boste tudi po 100 kilometrih lahko samozavestno in prešerno nasmehnile mimovozečemu kolesarju. Potem so tukaj še nalakirani nohti bodisi v barvah vašega dresa bodisi preprosto v vaši najljubši barvi. Prav je, da poudarimo, da smo tudi na kolesu ženske.

Več iz te teme:

Komentarji: