Lionel Messi šestič najboljši na svetu, Megan Rapinoe prvič

Messi je po desetih letih še vedno najboljši na svetu. Van Dijk ostaja najboljši »le« v Evropi. 
Fotografija: Lionel Messi in Megan Rapinoe. Foto: AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi in Megan Rapinoe. Foto: AFP

Milano – Fifa, svetovna nogometna zveza, je izbrala naslednika Luke Modriča, ki je  bil lani razglašen za najboljšega nogometaša na svetu. Argentinski zvezdnik Barcelone Lionel Messi je ta laskavi naslov osvojil šestič, prvič je bil najboljši pred desetimi leti, potem še 2010, 2011, 2012 in 2015.

Na gala prireditvi v milanski operi Scala je premagal nizozemskega branilca Liverpoola Virgila Van Dijka in portugalskega napadalca Juventusa Cristiana Ronalda, ki ostaja pri petih tovrstnih priznanjih. Za mnoge je bil glavni favorit Virgil Van Dijk, ki je letos postal že najboljši evropski nogometaš.

Najboljše so četrtinsko izbrali selektorji, kapetani reprezentanc, navijači in novinarji. Pri ženskah je bila najboljša Megan Rapinoe, z reprezentanco ZDA je bila svetovna prvakinja, igra za ameriško ekipo Reign. V ožjem izboru sta bili še Angležinja Lucy Bronze (Lyon) in Američanka Alex Morgan.

 

Izbrana je bila tudi najboljša enajsterica po izboru Fife:


vratar: Alisson Becker (Bra/Liverpool),
obrambni igralci: Sergio Ramos (Špa/Real Madrid), Virgil van Dijk (Niz/Liverpool), Matthijs De Ligt (Niz/Ajax Amsterdam, Juventus), Marcelo (Bra/Real Madrid),
vezisti: Luka Modrić (Hrv/Real Madrid), Frenkie De Jong (Niz/Ajax Amsterdam, Barcelona), Eden Hazard (Bel/Chelsea, Real Madrid)
napadalci: Lionel Messi (Arg/Barcelona), Kylian Mbappe (Fra/Paris SG), Cristiano Ronaldo (Por/Juventus).

Lionel Messi in soproga Antonello Roccuzzo Messi z otrokoma. Foto: AFP
Lionel Messi in soproga Antonello Roccuzzo Messi z otrokoma. Foto: AFP

 

Komentarji: