Malčkov tek na Obali, kot zaključek počitnic

Zadnja počitniška sobota na Obali v znamenju Malčkovega teka

Objavljeno
28. avgust 2019 09.54
Posodobljeno
28. avgust 2019 10.04
Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo. 
Polet
Polet
Zadnja sobota v avgustu bo v Luciji namenjena aktivnemu zaključku poletnih počitnic. V mestnem parku Sonce se bodo malčki lahko preizkusili na 4. Malčkovem teku, kjer bodo premagovali razdalji 250 in 500 metrov. Brezplačni rekreativni dogodek, ki  spodbuja najmlajše h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa, se bo pričel ob 16. uri, z zabavnimi aktivnostmi pa družinam pričaral aktiven zaključek poletnih oddihov.

Malčkov tek na Obali, ki bo letos potekal že četrto leto zapored, bo tokrat organiziran na novi lokaciji, in sicer v Luciji, v mestnem parku Sonce, ki domiselno združuje rekreativne, igralne in zelene površine, ki skupaj ponujajo odličen doživetveni prostor za družinsko popoldne.

Malčkovega teka se že tradicionalno udeleži več kot 400 mladih tekačev med 3. in 10 letom starosti, ki se bodo tudi letos ob 16. uri preizkusili v teku na 250 in 500 metrov, nato pa sproščeno dogajanje nadaljevali ob glasbeno-zabavnem spremljevalnem programu.

Otroci se bodo po teku lahko udeležili različnih športnih iger ter kreativnih in tematskih delavnic ter tako preživeli aktivno popoldne v družbi svojih vrstnikov in družin. Najmlajše bo pričakal tudi Malčkov srečelov, na katerem bodo lahko osvojili zanimive nagrade. Dogodku se je tudi letošnje leto pridružilo podjetje HOFER, ki s svojo družbeno odgovorno in trajnostno naravnanostjo podpira tovrstne dogodke na lokalni ravni, ki vključujejo mlade ter spodbujajo njihov zdrav in aktiven življenjski slog.

Udeležba na teku bo za vse nadobudneže brezplačna, zaradi lažje organizacije pa je obvezna predhodna prijava na tek na spletni strani www.malckovsport.si, ki je možna še do četrtka, 29. avgusta. Vsi mladi tekači bodo na teku prejeli darilce sponzorjev dogodka, prijavljeni do 16. avgusta so prejeli tudi majčko Malčkovega teka.

image
Otroci se bodo po teku lahko udeležili različnih športnih iger ter kreativnih in tematskih delavnic ter tako preživeli aktivno popoldne v družbi svojih vrstnikov in družin.


 

O Malčkovem športu


Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo.  Poslanstvo njihovih programov je usmerjeno v spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa najmlajših, kot tudi vzgoja otrok v duhu vrednot, povezanimi z aktivnim življenjskim slogom.

Malčkov tek na Obali tako organizira ekipa, ki ima večletne izkušnje z delom z otroki in organizacijo športno-rekreativnih dogodkov. Na Koroškem, Primorskem in Štajerskem izvajajo različne športno-rekreativne programe pod imenom Malčkov šport. Vsako šolsko leto pri njih telovadi več kot 250 otrok, organizirajo pa tudi različne tečaje in otroške animacije. Prav tako na Koroškem že 13 let organizirajo največjo športno-rekreativno otroško prireditev Malčkov tek in Mega malčkovo zabavo, ki jo vsako leto obišče okoli 5000 obiskovalcev.

 

Gregor Likar, idejni vodja Malčkovega športa in Malčkovega teka na Obali