Najnovejše raziskave piva so zelo spodbudne

Ko boste spili osvežujoče pivo, boste vedeli, da dobro delate srcu, ker je pivo zlasti pa temno zaradi prisotnosti ječmena vir topnih vlaknin.
Fotografija: Če hočete zdrave ledvice, pijte pivo. FOTO: Humancyclist
Odpri galerijo
Če hočete zdrave ledvice, pijte pivo. FOTO: Humancyclist

Prišli so meseci, ko bo pivo spet igralo glavno stransko vlogo na vseh piknikih (če jih upamo imeti). Najnovejše raziskave piva so ponovno dokazale, da je pitje piva v zmernih količinah prej zdravo kot pa ne. Kaj so zmerne količine, niso navedli. Zdaj, ko boste spili hladno osvežujoče pivo, boste vedeli, da dobro delate svojem srcu, saj je pivo, zlasti pa temno, zaradi prisotnosti ječmena vir topnih vlaknin.

Ta pomagajo nižati raven slabega holesterola v krvi in obenem večajo količino dobrega in tako precej zmanjšajo tveganje pojava srčnih bolezni. Hmelj in slad v pivu sta bogata z antioksidanti, ki prav tako varujejo srce. 
 

S pivom lahko shujšate


Ta je najnovejša saj smo bili do zdaj vedeli, da večina moških trebuščkov prej ali slej dobi ime »pivski« trebušček. Malo pivo na dan pomaga pri preprečevanju debelosti, vzrok tiči v hmelju, ki pospešuje presnovo maščob. Zdaj vemo zakaj suhci, na primer po daljši športni rekreaciji spijejo samo eno malo pivo! Če hočete zdrave ledvice, pijte pivo. Kozarec piva na dan (ne pollitrska ali litrska »krugla«), ker spojine v hmelju zavirajo sproščanje kalcija iz kosti, kar pripomore zlasti pri moških k zmanjšanju tveganja za pojav ledvičnih kamnov.

Vaši kopeli dodajte dva decilitra piva in tako pripravljena kopel bo pomagala pri zdravljenju luskavice ter drugih kožnih bolezni. FOTO:Humancyclist
Vaši kopeli dodajte dva decilitra piva in tako pripravljena kopel bo pomagala pri zdravljenju luskavice ter drugih kožnih bolezni. FOTO:Humancyclist


Pivo je zaradi hmelja tudi zdravilo za kožo. Vaši kopeli dodajte dva decilitra piva in tako pripravljena kopel bo pomagala pri zdravljenju luskavice ter drugih kožnih bolezni. In na koncu, eno malo pivo na dan, pomaga tudi našim kostem. Tu pa je skrivnost v siliciju, ki spodbuja nastajanje kolagena, proteina, ki povečuje gostoto kosti in ohranja gibljive sklepe. Za preprečevanje osteoporoze priporočajo ječmenovo pivo.

Tako, zdaj spet vemo, da je pivo zdravo, le pretiravati ne smemo. Torej, eno malo pivo na dan naj zadostuje. Vzdržite se torej, prekomernega pitja, ker to minister za zdravje opozarja …

Preberite še:

Komentarji: