Pokljuka v pričakovanju nizkih temperatur in svetovnega pokala

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Čeprav se jesen počasi preveša v zimo, se Pokljuka že intenzivno pripravlja na IBU svetovni pokal v biatlonu, ki bo letos nekoliko prej kot običajno. Najboljši svetovni lovci na smučeh se bodo tokrat zbrali na Rudnem polju že 8. decembra, ko je na sporedu prvi uradni trening. S šprinterskima tekmama se bo le dan zatem tudi uradno pričela 21. izvedba svetovnega pokala v biatlonu. Sobotni program bosta napolnili zasledovalni preizkušnji za moške in ženske, nedelja pa je rezervirana za štafete.

“Priprave na BMW IBU svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki so že nekaj časa v polnem teku, trenutno pa željno pričakujemo predvsem nizke temperature, ki bi omogočile zagon snežnih topov, saj je zadnji vikend postregel z le nekaj centimetri naravnih snežnih padavin. Tekmovalke in tekmovalci bodo v Slovenijo prispeli neposredno po uvodnih preizkušnjah v švedskem Östersundu, zato bo letos tekmovanje skrčeno le na tri tekmovalne dneve, vendar s šestimi tekmami kot običajno. Zaključili smo z zbiranjem številčnih prijav in za tekmovanje je prijavljenih 33 reprezentanc, kar je prav toliko kot lani. V začetku tedna se je sestal logistični odbor za pripravo tekmovanja, v naslednjem tednu je na vrsti seja razširjene sestave organizacijskega odbora, tekmovalni odbor pa se pripravlja v okviru posameznih področij. V drugi polovici novembra bomo pričeli s postavitvami začasne infrastrukture in intenzivnejšim oglaševanjem predvsem v Sloveniji, saj je bila doslej naša pozornost usmerjena predvsem na privabljanje gledalcev iz tujine. Že sedaj lahko ocenimo, da je bil odziv zelo dober in si znova obetamo povečanje števila gostov iz srednje evropskih držav. Zaenkrat gre vse po načrtih, čakamo le še na sodelovanje narave”, je poročal Tomaž Šušteršič, generalni sekretar tekmovanja.

Tudi letos se poleg zanimivih biatlonskih bojev obeta bogat spremljevalni program z nastopi znanih slovenskih glasbenikov, plesnih skupin in drugo animacijo za gledalce. Vstopnice po ceni 15 oziroma 20 evrov so že na voljo na Petrolovih bencinskih servisih in ostalih običajnih prodajnih mestih sistema Eventima. Tudi letos je v ceno vstopnic vključen avtobusni prevoz z Bleda in iz Bohinjske Bistrice na Pokljuko in nazaj.

Tekmovalni program:

petek, 9. december    

šprint moški ob 11:30

šprint ženske ob 14:15

sobota, 10. december 

zasledovalno moški ob 11:45

zasledovalno ženske ob 14:45

nedelja, 11. december

štafeta moški ob 11:15

štafeta ženske ob 14:30

Več iz te teme:

Komentarji: