Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Biskvit z orehi

ni podpisa
ni podpisa
Tanja Drinovec
9. 11. 2018 | 08:11
9. 11. 2018 | 08:11
1:57

Če ste pretekli Ljubljanski maraton vam iskreno čestitam. Zraven čestitke pa prilagam recept za hitro in čudovito orehovo pecivo moje stare mame, ki bo zapolnil vaše izpraznjene in izčrpane glikogenske zaloge v prihajajočih dneh. Zagotovo ste si ga brez dvoma prislužili. Če pa niste iz tekaških vrst si pa prav tako lahko omislite to okusno in hitro pripravljeno pecivo z zdravimi orehi, ki vsebujejo veliko zdravih maščob, beljakovin, mineralov in drugih rudnin. Znižujejo raven holesterola, pomagajo pri srčno žilnih boleznih, krepijo srce in pljuča…


Orehovo pecivo je velikokrat krasilo nedeljsko,praznično mizo moje stare mame in navduševalo goste, po zahtevnosti pa je zares enostavno in hitro pripravljeno. Seveda tudi vredno manjšega greha.


Za pekač 25 x 35 cm potrebujemo:
4 skodelice toplo mlačnega mleka
3 jajca
5 skodelic rjavega (kokosovega) sladkorja
Ščepec soli
5 skodelic (pirine) moke
3 skodelice grobo mletih ali drobno sesekljanih orehov
Pecilni prašek
3 skodelice (stopljenega kokosovega) olja ali stopljenega masla

Priprava:
Dobro zmešajte mleko, jajca in sladkor. Nato postopoma dodajajte ostale sestavine, da dobite lepo zmes. Vse skupaj vlijete v pomaščen pekač in pečete pri temperaturi 170 do 180 stopinj približno 40 minut. Kocke po želji lahko prelijete še s čokolado. Sama za prelivanje najraje posežem po hladnem ganacheu ( 200 g čokolade stopim nad soparo in še zelo vroči prilijem 180 g tekoče sladke smetane).

ni podpisa
ni podpisa

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Aktualne in poglobljene vsebine, ki vam pomagajo razumeti svet – za 14,99 EUR na mesec!
NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine