Poletov recept: Popraznični zajtrk

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

"Če ste se odločili, da bo vaš varnostni ventil za novoletno obdobje štetje kalorij, to po mnenju psihologov ni najboljša ideja. Raziskave kažejo, da nas to utruja, a ne samo to, našemu odnosu do hrane doda še tančico otožnosti. Kar ni najboljša popotnica za čas, ko naj bi se s kančkom vedrine ozrli tudi na svoje napake v preteklem letu in se z optimizmom lotili novega."

Takole je v nedavnem zapisu o štetju kalorij in novoletnih dietah zapisala naša dežurna zdravnica dr. Nada Rotovnik Kozjek. Da se z optimizmom lotimo novega dne, kaj šele leta, je treba s hrano preobremenjeno telo malce pocrkljati z zajtrkom, ki je sicer skromen, a poln energije. Tudi o avokadu, ki je zopet zvezda našega recepta smo že pisali. Jajčka pa so tako ali tako sestavni del dobrega zajtrka.

Praznični popečenec

Potrebujemo:

dva paradižnika
avokado
majhno čebulo
sol in poper
polovičko limone
jajce

Priprava:

Paradižnik in avokado narežite na manjše kocke, čebulo na drobno sesekljajte, zmešajte vse sestavine začinite in privoščite še močan stisk limone. Še enkrat zmešajte in voila! Popecite kruh, nanj namažite guacamole in ga prekrijte z jajcem na oko. Nebeški zajtrk!

 

Več iz te teme:

Komentarji: