Poletov recept: Za strastne moške in ženske – slastna kombinacija piva in čokolade

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Če v vročih poletnih dneh združiš moškega in žensko, ki se spogledujeta, je rezultat zagotovo strastne narave. Nepozabne užitke pa si lahko pričarate (sami ali še bolje v dvoje) tudi s kombinacijo moškega piva in ženske čokolade. Branko Podmenik, chef in vodja Pivnice Union, ki jo najdete v stari in spomeniško zaščiteni Sladarni, nam je zaupal recept za čokoladno peno s pivom in svežim jagodičevjem, ki ga morate kot »pravi moški« obvezno obvladati. Še posebno, če želite očarati kakšno žensko srce. 

Potrebujete:

500 g mlečne čokolade
250 ml pivine ali svetlega piva
200 g malin ali drugega jagodičevja
20 ml konjaka
50 g sladkorja
500 ml sladke smetane
3 liste želatine
10 g gustina
vanilijev strok
svežo meto

Priprava:

Najprej nad vodno kopeljo raztopite čokolado ter ji dodajte namočeno želatino in rahlo segreto pivino. Mešanico dobro premešajte, da se sestavine povežejo, nato na rahlo umešajte na pol stepeno smetano. Čokoladno peno nalijte v kozarčke. Medtem rahlo karamelizirajte sladkor ter mu dodajte maline in liste sveže mete. Zmes pokuhajte in zgostite z gustinom, ki ste ga prej zmešali z malo vode. Vse skupaj pretlačite čez gosto sito, da dobite malinov pire, ki ga prilijte čokoladni peni v kozarcih. Na vrh dodajte sveže gozdne sadeže in lističe sveže mete ter potresite z ječmenovim drobljencem. 

Za ječmenov drobljenec potrebujete:

2 rumenjaka
60 g rjavega sladkorja
80 g masla
80 g mehke moke
80 g mletega ječmenovega slada
ščepec soli

Priprava ječmenovega drobljenca:

Rumenjake in sladkor penasto umešajte, dodajte maslo, moko in ječmenov slad. Testo razvaljajte na približno tri milimetre debelo plast, ki jo postavite za eno uro v hladilnik. Nato jo 12 minut pecite v pečici na 180 stopinj Celzija. Ko se testo ohladi, ga nadrobite in ječmenov drobljenec je pripravljen.


 

Več iz te teme:

Komentarji: