Poletov test: Merrell mqm flex

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Udobje, oprijem in stabilnost za varnost na vsakem koraku. Pišeta: Klemen Dolenc in Jure Vajs

Privlačen videz čevlja nam daje vedeti, komu je namenjen: pohodnikom, tekačem in hitrim avanturistom, ki za gibanje po zahtevnem terenu iščejo kompromis med klasičnim pohodnim čevljem in ultralahkim trail tekaškim copatom.

Hiter in avanturističen je bil tudi najin test! Izognila sva se označenim planinskim potem in se od gradu Kamen vzpela po razmočenem strmem brezpotnem svetu na greben od Malega vrha do Vrha Velikih Gač ter sestopila v čudovito dolino Drage.

Vzpon je potekal po mešanem terenu (prst, mah, skrotje) in na vseh podlagah je čevelj zagotavljal odličen oprijem s podlago. Na pot se nama je postavilo tudi nekaj krajših, lažjih skalnatih balvanov, prek katerih sva se povzpela z lažjim plezanjem. Podplat M-Select GRIP je zagotovil popoln oprijem s skalo, zato je bil najin korak z vsakim metrom bolj suveren in sproščen.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Po krajšem počitku na razglednem grebenu sva opravila še spust, ki je potekal po strmem gozdu in krajšem melišču. Merrellova zračna blazina Air Cushion v peti je odlično blažila udarce in poskrbela za udobje na vsakem koraku. Čevelj je spust po melišču preživel brez kakršnih koli poškodb.

Tekaški in pohodni korak na dve uri trajajoči turi je bil zelo udoben, zagotavljal je odličen oprijem stopala s copatom in s tem natančen in varen korak. Dodatno udobje priskrbi odstranljivi vložek EVA, M-Select FRESH, ki daje tudi dolgotrajno svežino čevlju.

Po končani turi sva si bila enotna, da čevelj zagotavlja udoben, stabilen in varen tekaški korak tako pri vzponih, spustih kot tudi na razgibanih, valovitih terenih. Je robusten, a lahkoten, zračen, ter hkrati dobro zaščiten pred udarci kamenja. Kupite lahko tudi nepremočljiv model v različici gore-tex.

Čevelj priporočava vsem pohodnikom in tekačem, katerih izbira je gibanje v naravi.

In še teža. Ženski model tehta 290, moški 340 gramov.

Več iz te teme:

Komentarji: