Predstavitvena informacija

Pomemben del tekaškega načrta: regeneracija

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Regeneracija je pomemben del vsakega tekaškega načrta, a kljub temu veliko tekačev zanemarja njen pomen. Trenerka športne rekreacije, ki se je konec aprila udeležila Rio Mare Parenzana Maratona, predstavlja preproste vaje in nasvete za regeneracijo po napornem treningu.

ni podpisa
ni podpisa

 

Med tekom na dolge proge se telo izčrpa, porabi zalogo goriva, v mišicah in vezivnih tkivih pa lahko pride do manjših poškodb, za katere telo potrebuje čas, da jih odpravi in pozdravi. Da se izognete resnejšim poškodbam, si zato vzemite čas za regeneracijo, ki poleg počitka vključuje tudi različne raztezalne vaje pred tekom in po njem. Raztezanje opravljajte redno in mu namenite dovolj časa. 

 

 

Na učinkovitejšo regeneracijo telesa lahko vplivamo tudi z ustrezno prehrano, najbolj optimalna pa je kombinacija ogljikovih hidratov in beljakovin. Raziskave so namreč pokazale, da je vnos hranil najboljši 30 minut pred vadbo in do dve uri po njej. Pomen regenerativnih obrokov izpostavlja tudi Anja, ki za dragocen vir beljakovin prisega na lahko tunino Rio Mare Leggero

Anja se je zadnji vikend v aprilu udeležila najlepšega tekaškega dogodka te pomladi, Rio Mare Parenzana Maratona, ki je potekal po osupljivi poti med Hrvaško in Slovenijo. Sobotni izlet na obalo si je privoščila tudi Ana Žontar Kristanc, ki je z družino navijala za pogumne tekače. »Nikoli se še nisem udeležila maratona in ko je prišla priložnost, da se udeležim maratona Parenzana, za katerim je stal tudi Rio Mare, s katerim z veseljem ustvarjam zdaj že drugo leto, sem bila takoj za,« je zapisala na svojem blogu Anina kuhinja.

 

ni podpisa
ni podpisa

Za recepte z izdelki Rio Mare še naprej spremljajte blog www.aninakuhinja.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija, poskrbite za svoje telo in ostanite V formi z Rio Mare.

Več iz te teme:

Komentarji: