Prihajajo Majske igre, največji študentski športni dogodek

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ne samo zabava, koncerti, kulturni program. Eden glavnih temeljev Majskih iger v Ljubljani je tudi šport. In tokrat se ga lotevajo z zanimivim geslom "Važno je zmagati, ne sodelovati!"

V Rožni dolini se bo 4. maja pričel največji študentski dogodek, ki mlade kar tri tedne združuje v športu, glasbi in kulturi. Mi smo se ozrli na njihov športni program, kjer bodo tudi letos tekmovali v več kot 40 disciplinah, tako posamično kot ekipno. Študentski domovi bodo med seboj tekmovali za glavno lovoriko - prehodni pokal.

Polno zanimivih športnih aktivnosti so letos pripravili organizatorji. Študentje se bodo na primer pomerili v kronometru po stopnicah, tekmi s starimi kolesi, odbojki in nogometu na mivki, plezanju, igrali pa bodo tudi poker, bowling, igro med dvema ognjema ... Klasični del programa je tudi pohod na bližnji Rožnik.

Šport na Majskih igrah ni samo tekmovanje, ampak tudi druženje in spoznavanje. "Študentski svet stanovalcev (ŠSS) že 32. leto zapored Organizira Majske igre za vse prebivalce Študentskih domov v Ljubljani in za vse, ki bi se nam radi pridružili in doživeli študentski raj. Naš namen je, da nadaljujemo tradicijo od leta 1983, združimo pomembne dejavnike kot so šport, kultura in zabava ter tako spodbudimo druženje in aktivnost študentov. Vse prireditve so medijsko izpostavljene, brezplačne in tako vsako leto privabijo okrog 40 000 obiskovalcev," nam je povedala Kaja Besednjak, vodnja odnosov z javnostmi.

Nekaj utrinkov lanskoletnega športnega programa:

Več iz te teme:

Komentarji: