Prijave na 36. Maraton treh src so že odprte

Fotografija: Maraton Treh src, Radenci, 18.5.2013
Odpri galerijo
Maraton Treh src, Radenci, 18.5.2013

Najstarejši maraton v JV Evropi, Maraton treh src, že vabi tekačice in tekače, pa tudi pohodnike ter seveda najmlajše veveričke, da se tudi letos pridružijo tisočim, ki se bodo 21. maja udeležili ene najlepših športnih prireditev pri nas. Prijave na 36. Maraton treh src, ki vsa leta poteka pod okriljem Radenske, so na spletni strani www.maraton-radenci.si že odprte, organizatorji pa sporočajo, da bo po dolgih letih trasa Maratona treh src ponovno potekala tudi preko Avstrije.

Za najbolj zgodnje do 16. januarja nižja cena

V Radencih bodo 21. maja potekali maraton Radenska Classic (42,195 km), polmaraton Radenska Light (21,098 km), tek Radenska Naturelle (10 km), Oazin tek (5,5 km) ter tekmovanje v nordijski hoji (9 km), pa seveda tudi netekmovalni program, ki bo obsegal Veveričkin in srčkov tek za otroke ter Pohod treh src. »Za zgodnje prijave, vplačane do 16. januarja, smo pripravili znižano ceno 25 EUR, zato vas vabimo, da čim prej obiščete našo spletno stran www.maraton-radenci.si ali se prijavite osebno v Turistično informacijski pisarni v Radencih. Pomoč pri prijavi je na voljo na telefonski številki 041 811 708 ali preko elektronske pošte na naslovu info@maraton-radenci.si,« je pozval Marko Pintarič, generalni sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src. Za udeležbo se lahko do 5. maja 2016 preko spleta prijavijo posamezniki, prijave za skupine nad deset oseb pa bodo mogoče do vključno 18. aprila 2016. Posamezniki se lahko po 5. maju še vedno prijavijo na kateregakoli izmed tekov, vse do vključno dneva prireditve, vendar le osebno v Turistično informacijski pisarni v Radencih oziroma na sami prireditvi.

Edini maraton v Evropi, ki poteka skozi dve državi

Maraton treh src letos obuja nekdanjo tradicijo in tako bo njegova trasa, prvič po dolgih letih, ponovno potekala tudi preko Avstrije. "Novim generacijam tekačev, ki te trase še niso doživeli, smo želeli ponuditi nekaj novega, neko spremembo, ter hkrati ponovno postati edini maraton v Evropi, ki poteka skozi dve državi. Avstrijski kolegi so našo pobudo z navdušenjem sprejeli in sodelovanje z obmejno občino Bad Radkersburg je gladko steklo," je dejal Marko Pintarič in poudaril, da bo imela ta trasa, ki bo kar štirikrat svobodno prečkala državne meje, v luči žalostnih dogodkov na slovenskih mejah v zadnjih mesecih še dodaten simbolni pomen.

Trasa bo iz Radencev vodila v Gornjo Radgono, kjer bodo tekači maratona in polmaratona prečkali most na Muri - in s tem mejo med Slovenijo in Avstrijo – ter pot nadaljevali preko Bad Radkersburga in Zeltinga nazaj v Slovenijo, skozi Cankovo, Skakovce, Krajno in Gederovce, nato pa spet za nekaj časa v Avstrijo, skozi Sicheldorf in Laafeld nazaj v Bad Radkersburg in ponovno preko Mure v Gornjo Radgono, od tu pa skozi Orehovce in Boračevo do cilja v Radencih.

Več iz te teme:

Komentarji:

Mnenja

Dmitro Kuleba, minister za zunanje zadeve Ukrajine, Josep Borrell, visoki predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednik evropske komisije
Več...