Proshop - Nova kolesarska pridobitev

Objavljeno
10. marec 2016 09.03
Posodobljeno
10. marec 2016 09.03
Uredništvo
Uredništvo
Ljubljana je bogatejša še za eno novo kolesarsko trgovino – in, hvala bogu – za še eno dobro, s kakovostno opremo. To dokazuje, da se  priljubljenost kolesarjenja in kolesarstva v Sloveniji vse bolj povečuje. Za Bežigradom, med Ljubljanskimi mlekarnami in poslopjem Hypo banke, so odprli kolesarsko trgovino Proshop. Doslej je trgovina tega imena  slovela po ponudbi zelo kakovostnih smuči in opreme za športe v naravi.

Prenovljeno trgovino bodo uradno odprli danes,  v ponudbi pa imajo znamke koles Colnago, Merida in Scott. Prav zanimivo bo videti, kako se bodo lotili trženja teh treh znamk: odlične Meride, kjer za ceno dobiš največ kolesa, a ta znamka pri nas v resnici ni nikoli polno zaživela, ali, bolje, nima tistega ugleda, kot si ga zasluži;  kaj bodo storili s prestižnim Colnagom, ki je premijska znamka, a je bila v pri nas bolj slavna kot prodajana; in kaj – to bo še poseben izziv – z v Sloveniji vseprisotnim Scottom, verjetno najbolj razširjeno kolesarsko znamko pri nas, ki je v zadnjih letih izgubila nekaj ugleda – po krivem, saj gre za odlična kolesa, ki jih vozijo tudi članice edine slovenske poklicne kolesarske ekipe BTC City Ljubljana. Za Scott pravijo, da ga je mogoče kupiti na vsakem vogalu, in da to nekatere moti…

Kakorkoli, Scott, Merida in Colnago so vrhunska ponudba, lastnika, navdušen ljubiteljski kolesar Marjan Skukan in Edvin Zonta stojita pred velikim izzivom, kupci pa pred dobro ponudbo. In še nekaj: če smo ju pav razumeli, bosta trgu predstavila svojo lastno znamko kolesarskih oblačil- Savoy.  To ime že poznamo; če bo znaka tako uspešna, kot je bila pred leti v smučariji, bo to na našem trgu kolesarskega tekstila prijetna popestritev.