Še ena o pivu

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Prišel je čas, ko bo pivo spet igralo glavno stransko vlogo, ne samo na piknikih. Na sporedu je Tou de France in vsi dobro vemo, da se takrat spije veliko več piva kot pa ponavadi…
Najnovejše raziskave piva so ponovno dokazale, da je pitje piva v zmernih količinah prej zdravo kot pa ne. Kaj so zmerne količine, niso navedli. Zdaj, ko boste spili hladno osvežujoče pivo boste vedeli, da dobro delate svojem srcu, ker je pivo zlasti pa temno zaradi prisotnosti ječmena vir topnih vlaknin.

Ta pomagajo nižati raven slabega holesterola v krvi in obenem večajo količino dobrega in tako precej zmanjšajo tveganje pojava srčnih bolezni. Hmelj in slad v pivu sta bogata z antioksidanti, ki prav tako varujejo srce. 

S pivom lahko shujšate! Ta je najnovejša, saj smo bili do zdaj prepričani, da večina  moških trebuščkov prej ali slej dobi ime »pivski« trebušček. Malo pivo na dan pomaga pri preprečevanju debelosti, vzrok tiči v hmelju, ki pospešuje presnovo maščob. Zdaj vemo zakaj suhci, na primer po daljši športni rekreaciji spijejo samo eno malo pivo!

Če hočete zdrave ledvice, pijte pivo.  Kozarec piva na dan (ne pollitrska ali litrska »krugla«), ker spojine v hmelju zavirajo sproščanje kalcija iz kosti, kar pripomore zlasti pri moških k zmanjšanju tveganja za pojav ledvičnih kamnov. Pivo je zaradi hmelja tudi zdravilo za kožo. Vaši kopeli dodajte dva decilitra piva in tako pripravljena kopel bo pomagala pri zdravljenju luskavice ter drugih kožnih bolezni.

In na koncu, eno malo pivo na dan, pomaga tudi našim kostem. Tu pa je skrivnost v siliciju, ki spodbuja nastajanje kolagena, proteina, ki povečuje gostoto kosti in ohranja gibljive sklepe. Za preprečevanje osteoporoze priporočajo ječmenovo pivo.
Tako, zdaj spet vemo, da je pivo zdravo, le pretiravati ne smemo. Torej, eno malo pivo na dan naj zadostuje. Vzdržite se torej, prekomernega pitja, ker to niti minister za zdravje ne dopušča…!

Več iz te teme:

Komentarji: