Slovenci za kolesarjenje, Hrvati za ekipne športe

Slovenci v športnih trgovinah kupujejo predvsem opremo za individualne športe, Hrvati pa se raje odločajo za ekipne športe, še posebej nogomet.
Fotografija: Filip Zubčič je najsvetlejša hrvaška športna izjema. FOTO: Marco Bertorello/Afp
Odpri galerijo
Filip Zubčič je najsvetlejša hrvaška športna izjema. FOTO: Marco Bertorello/Afp

Slovenci v športnih trgovinah kupujejo predvsem opremo za individualne športe, Hrvati pa se raje odločajo za ekipne športe, še posebej nogomet, ugotavljajo v športnih verigah Hervis in Intersport. Verjetno je to razumljivo, saj so Hrvati drugi na svetu, ko gre za nogomet, Slovenci pa prvi med kolesarji.
image_alt
Hribe moramo spoštovati

V Sloveniji tako prodajo največ opreme za kolesarjenje, pohodništvo, smučanje, tek in fitnes. ​»V splošnem se proda največ rekvizitov za športne kategorije, ki so pri nas najbolj priljubljene: koles in kolesarskih dodatkov, pohodniških nahrbtnikov in palic, dodatkov za fitnes in sorodne vrste vadb, smuči in zaščitne smučarske opreme«, so pojasnili v Intersportu.

Na Hrvaškem pa med tem prevladuje predvsem oprema za ekipne športe. »Slovenci raje kolesarimo, tečemo, smučamo in hodimo v hribe, Hrvati pa raje igrajo nogomet oziroma ekipne športe nasploh,« ugotavljajo v Hervisu. V Intersportu pa dodajajo, da se v zadnjem času tudi pri južnih sosedih povečuje prodaja opreme za individualne športe, ki so sicer značilni za slovenski trg. Smučarija je v strašnem porastu, prav tako kolesarjenje, Hrvate izredno zanimajo na primer električna kolesa.

Hit letošnjega poletja je bilo sicer t. i. stoječe veslanje - v obeh verigah so med bolj prodajanimi eksotičnimi rekviziti omenili ravno komplete za supanje, ki jih sestavljata deska in veslo.

Komentarji: