Slovenska avantura – Adventure race Slovenia

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

14. izvedba, 600 km v 50 urah

Le še dobra dva meseca nas ločita do največjega športnega dogodka v Sloveniji, ki premika fizične in psihične zmogljivosti vsakega posameznika ter jih tri dni postavlja pred nove izzive. Tokrat že 14. izvedba tekmovanja Adventure race Slovenia oziroma Slovenska avantura, ki jo ponovno organiziramo Društvo tabornikov Rod Jezerski zmaj Velenje, se bo odvila med 22. in 25. junijem.

Avanturisti lahko sodelujejo v dveh kategorijah: popotniki, kjer dva posameznika skupaj premagujeta 300 km dolgo progo, ter raziskovalci, kjer se štirje tekmovalci soočijo s 600 kilometri.  Na progi, ki prečka neokrnjene lepote celotne Slovenije, se bodo preizkusili v različnih disciplinah: kolesarjenje, treking, orientacijski tek, plezanje, veslanje, orientacija z gorskimi kolesi in jamarstvo. 

Tudi letos pričakujemo udeležence iz različnih evropskih držav, kot so Hrvaška, Francija, Nemčija, Poljska, Češka, Italija in seveda Slovenija. Start tekmovanja zaenkrat ostaja skrivnost, cilj pa bo kot vedno ob Velenjskem jezeru.

Obljubljamo avanturo, polno vzponov, spustov in z adrenalinom napolnjenih trenutkov, ki udeležence in ostale obiskovalce ne bodo pustili ravnodušne in zaradi katerih se še bolj motivirani vračajo vsako leto.

Zmoreš? Si prepričan? Pridi in poizkusi!

Z željo, da se nam (ponovno) pridružite in pripravite reportažo o najzahtevnejši prireditvi v Evropi, vas vabimo na tridnevno avanturo.

Zoja Lešnik

 

Več iz te teme:

Komentarji: