Slovenske orlice letijo z visokimi cilji

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ljubno in slovenske orlice letijo z visokimi cilji

Tekmi 6. FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem, se hitro približujeta. 11. in 12. februarja bodo ljubitelji ženskih smučarskih skokov lahko uživali v dveh spektakularnih tekmah, na katerih bodo skakalke skušale osvojiti zmagovalne stopničke z nove in prve tovrstne smučine v Sloveniji.


Težko bo preseči zgodovinske dogodke pretekle sezone, a organizatorji tekme  so več kot pripravljeni, kot tudi slovenske skakalke, ki se ljubenske tekme najbolj veselijo. Prijave na tekmo se vrstijo, organizatorji pričakujejo okoli 40 tekmovalk iz več kot 14 držav. Prvič se bo predstavil in pomeril z drugimi državami tudi Kazahstan.

ni podpisa
ni podpisa

Največja novost letošnje tekme je zagotovo nova integrirana ledeno - keramična smučina, primerna tako za letne kot zimske razmere. Smučina je prva takšna v Sloveniji. Prizorišče samo je že pripravljeno, letošnje vreme je poskrbelo za odlične razmere, snega je več kot dovolj tudi v rezervah. Organizacijski komite Ljubno, predstavniki občine Ljubno in vsi sodelujoči pri organizaciji, so do zadnje potankosti premislili in uredili vse potrebno za vrhunski dogodek, kot sta tekmi svetovnega pokala.

ni podpisa
ni podpisa

Veliko zaslug za odlično pripravljenost pred tekmo gre poleg organizatorjem vsekakor tudi skoraj 200 prostovoljcem z Ljubnega in okolice, pri celotni organizaciji pa sodeluje več kot 500 ljudi.

Tekme na Ljubnem veljajo tudi za odličen družinski dogodek, saj organizatorji poskrbijo za bogat otroški program. V ogrevanem otroškem šotoru jih zabavajo številni animatorji, posladkali se bodo lahko s slastnim šmornom kulinarične hiše Jezeršek in popili topli čaj. Pogumni se bodo lahko preizkusili še na mini Planici Francija Petka, uživali v drugih vragolijah na snegu ter občudovali ledene skulpture iz Ledene dežele.

ni podpisa
ni podpisa

Ljubno velja v celotni karavani ženskih smučarskih skokov za najbolj spektakularno, saj se na Ljubnem, po besedah predsednika Organizacijskega komiteja Ljubno Rajka Pintarja, vsako leto zbere več gledalcev, kot na vseh ostalih tekmah svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske v celi sezoni skupaj. Lansko sezono je tako na Ljubnem pod Rajhovko stiskalo pesti za naše orlice več kot 15 tisoč navijačev, v televizijskem prenosu na TV SLO pa si je tekmi v dveh dneh ogledalo  685.000 gledalcev.

Vsekakor so ženski skoki na Ljubnem dogodek, vreden obiska in ogleda, Vražje Slovenke pa neizmerno cenijo podporo vsakega navijača. Vstopnice za ogled tekem so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima. Tekmi na Ljubnem doprineseta tudi velik turistični obisk v dolini in v tem trenutku so rezervirane tako rekoč že vse nastanitvene kapacitete v okolici Logarske doline in Ljubnega, pa vse do Mozirja.

Tudi letos bo za prenos v živo poskrbela RTV Slovenija s kar 12 kamerami, obe tekmi pa si bodo lahko vsi, ki ne bodo uspeli priti na Ljubno, ogledali v direktnem prenosu na RTV Slovenija in na programu Eurosport.

Petra Grosman

Več iz te teme:

Komentarji: