Smučarski navdušenci se lahko poženejo po domačih strminah

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Na slovenskih smučiščih se začenja smučarska sezona. Danes se odpirajo proge na Voglu in v Kranjski Gori, v soboto se jim bodo priključila še smučarska pobočja na Rogli, Krvavcu, Kopah in Cerknem. Odprtje sezone spremljajo popusti ali brezplačna smuka.

V Žičnicah Vogel bodo danes pognali otroški park in štirisedežnico Brunarica. Mogoč bo tudi tek na smučeh. Za zagon v soboto in nedeljo bodo poskušali pripraviti še vlečnico Storeč.

V RTC Žičnicah Kranjska Gora bodo pognali vlečnico Mala Mojca. V soboto bodo nato vključili še vlečnico Velika Mojca. Takrat bo vrata odprla tudi alpska vasica v centru mesta.

Na Rogli bodo v soboto obratovale vlečnici Uniorček 1 in 2, Košuta ter štirisedežnica Planja. Na preizkušnji bodo lahko tudi tekaške proge. Odprlo se bo adrenalinsko sankališče Zlodejevo.

Bele strmine bodo od sobote odprte na Krvavcu, za obratovanje bodo pripravljene štirisedežnica Tiha dolina, šestsedežnica Vrh Krvavca, vlečnica Luža in otroški trak Gospinca ter pripadajoče smučarske proge.

Kljub stečaju podjetja GTC Kope se tudi na Kopah smučanje začenja to soboto. Podjetje Vabo, ki je upravlja z infrastrukturo, je za obratovanje pripravilo štirisedežnico Pungart in vlečnico Sedlo.

Sezono začenja v soboto še Smučarski center Cerkno. Dostop do smučišča na Črnem vrhu nad Cerknim bo možen s sedežnico Počivalo, za obiskovalce pa bo odprta smučarska proga Dolina.

Več iz te teme:

Komentarji: