Stanežiče so ljubljanske Rateče

Ljubitelji smučarskega teka se lahko rekreirajo na umetnem snegu na robu Ljubljane.
Fotografija: Športu Ljubljana je uspelo pripraviti dovolj snega, da je tekaška proga zdaj dolga 800 metrov. FOTO: Gojko Zalokar
Odpri galerijo
Športu Ljubljana je uspelo pripraviti dovolj snega, da je tekaška proga zdaj dolga 800 metrov. FOTO: Gojko Zalokar

Šport Ljubljana je zimske razmere izkoristil za ureditev proge za tek na smučeh na območju Mladinskega golf centra Stanežiče. Proga je pripravljena za klasično in drsalno tehniko. Uporaba je mogoča vsak dan, na voljo je tudi izposoja opreme.

Zimske razmere in nizke temperature so bile v zadnjih tednih ugodne za izdelavo tehničnega snega s snežnimi topovi. Športu Ljubljana je uspelo pripraviti dovolj snega, da je tekaška proga zdaj dolga 800 metrov. Zasneževali bodo še v prihodnjih dneh, cilj je tekaška proga, dolga 1300 metrov. V večernem času je proga osvetljena v dolžini do enega kilometra. Dolžina pripravljene tekaške proge je odvisna od vremenskih razmer.

V Mladinskem golf centru Stanežiče je proga pripravljena tako za klasično kot drsalno tehniko. Proga je na voljo vsak dan med 9. in 17. uro, od ponedeljka do petka je možen tudi večerni tek med 17. in 20. uro. Možna je tudi izposoja opreme za otroke in odrasle, na voljo je cel komplet (smuči, čevlji in palice) ali posamezni kosi. Za otroke in mladostnike do 18. leta je uporaba proge brezplačna, cena vstopnice za odrasle znaša tri evre. Na voljo je tudi gostinska ponudba.

Več informacij na info@sport-ljubljana.si, www.sport-ljubljana.si.

V prejšnjem zapisu smo v uredništvu žal uporabili nekaj napačnih podatkov, za kar se vsem, ki se trudijo z urejanjem tekališča v Stanežičah, iskreno opravičujemo.

Zelo cenimo trud vseh, ki pomagajo rekreativno početje prebivalcev glavnega mesta ohranjati tudi v teh zahtevnih razmerah – ko je gibanje še toliko bolj pomembno in celo nujno.

FOTO: Gojko Zalokar
FOTO: Gojko Zalokar

Mini olimpijska Športna zima v Ljubljani

V času zimskih olimpijskih iger, ki bodo od začetka februarja potekale v Pekingu, se začenja tudi nova sezona spodbujanja Ljubljančank in Ljubljančanov k rednemu gibalnemu, rekreativnemu ali športnemu udejstvovanju. Program Razgibajmo Ljubljano, ki tudi letos prinaša številne brezplačne vadbene programe, celoletne akcije in rekreativne prireditve za male in velike športnike, tradicionalno odpira Športna zima.

Ta bo med 9. in 18. februarjem ponudila dejavnosti na snegu in ledu: na drsališču na Pogačarjevem trgu bodo v izbranih dneh potekale delavnice drsanja za predšolske otroke in učence ter predstavitev curlinga za odrasle, na smučarskem poligonu v Stanežičah pa delavnice teka na smučeh v klasični in prosti tehniki za odrasle in otroke. Prijave in podrobne informacije so objavljene na www.razgibajmoljubljano.si in www.szlj.si.

Konzorcij Razgibajmo Ljubljano sestavljajo Športna zveza Ljubljane, Zveza športnih društev Krim in Zveza športnih društev Slovan, programe pa sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.

Komentarji: