Test opreme: Casio pametna ura

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Na trgu športnih in rekreativnih pametnih ur, ne moremo iti mimo izdelovalca legendarnih ur za aktivne ljudi po vsem svetu.  Leta 1969 je bila na trg poslana prva ura s quartz (tesnjenjem stekla in robustnosti) tehnologijo, ki je spremenila industrijo izdelovanja in prodaje ur za vedno.

Pametne ure so zadnja leta obetale veliko, a na resničen preboj še vedno čakamo, najbrž z razlogom, saj revolucije ne moremo pričakovati kar tako.

Casio je podkrepljen z zgodovino izdelovanja zapestnih ur, je eden izmed vodilnih v tehnološkem napredku in zdaj želi "pocrkljati" tudi rekreativce in avanturiste s serijo ur za "zunanjo uporabo." Android je tisti, ki uro poganja, tako da lahko na pametno uro naložite ogromno aplikacij, ki vam pridejo prav na poti, v gorah, na kolesu ali v ribiškem čolnu. Brez aplikacij premore kompas, senzor za tlak, števec za hitrost, merilec višine, vremensko napoved, ... vse s pritiski na gumbe, kar pomeni, da z uro lahko opravljate tudi v rokavicah.

Ura je izdelana po ameriškem vojaškem standardu 810G, kar pomeni, da lahko prenese vse od prahu, rje, ekstremnih temperatur, plesni, vode in vibracije ob uporabi strelnega orožja.

Ob polni uporabi ure se baterija izprazni v 24 urah, lahko pa preklopite na varčen način, s čimer lahko dobo ene baterije iz 24 ur podaljšate na 30 dni. Morda pa je to prava revolucija med pametnimi urami.

wsd.casio.com

Več iz te teme:

Komentarji: