Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Video: Pametne novosti za gadget frike

ni podpisa
ni podpisa
Luka Štucin
11. 4. 2016 | 10:04
18. 4. 2016 | 09:04
3:17

Na trgu je tudi na začetku leta ogromno 'novosti v svetu pripomočkov oziroma gadgetov in glede na to, da smo rekreativna spletna stran, smo tokrat malček krenili s poti, a ostali pri bistvu. V naslednjem prispevku, ki sledi čez par dni obljubimo, da se vrnemo k pametnim tekaškim oblačilom in obutvi, tokrat pa predstavljamo dve novosti na trgu zabavne elektronike: ročni drone za lovljenje vaših rekreativnih podvigov in slušalke v traku, da boste izgledali dobro in slišali še bolje, po možnosti dobro glasbo.

Torej v dneh, ko se je zima povsem prevesila v pomlad, so nam pogledi začeli uhajati k zunanjim dejavnostim, pa tudi v izložbe - trgovin in tiste spletne -, ki ponujajo veliko mero novih tehnoloških presežkov, ki bi jih vsak imel pri sebi. Enkrat bodo ti gadgeti že prišli prav, kajne?

Ročni drone Flynixie

ni podpisa
ni podpisa

Za vse športnike, ki svoje športne dosežke radi ovekovečijo s fotografijami in videoposnetki, kmalu prihaja leteči Nixie, poseben dron oz. mini brezpilotni letalnik, ki ga podobno kot ročno uro pritrdimo na zapestje. Z roke ga med aktivnostjo preprosto snamemo in spustimo v zrak, od koder nas fotografira ali snema (posnetek z visoko ločljivostjo – 1080p) in se nato vrne nazaj. Taka je vsaj vizija mladih kalifornijskih raziskovalcev, saj izdelek še razvijajo – v srcu Silicijeve doline. Čeprav še ni na trgu, zanj že sprejemajo prednaročila. Novembra 2014 je ekipa s Christophom Kohstallom, raziskovalcem študija eksperimentalne fizike na Stanfordski univerzi, na čelu dobila nagrado na Intelovem izzivu »Make it wearable« (prevod »naj bo nosljivo«) in si prislužila 500.000 ameriških dolarjev. Ta »futuristični bumerang«, kot ga večkrat poimenujejo, bi bil v pomoč tekačem, plezalcem, deskarjem na vodi, kolesarjem in drugim strastnim ljubiteljem fotografije.

Slušalke v traku

ni podpisa
ni podpisa

Poznamo številne tekaške slušalke, med katerimi so zadnje čase najbolj priljubljene brezžične, ki si jih nadenemo za vratom. Cene za kakovostne se navadno gibljejo od 100 evrov naprej. Za podobno ceno (naročite jih lahko za slabih 100 dolarjev) je AcousticSheep razvil tekaški trak, ki ne vpija le znoja, ampak ima vgrajene tudi izjemno tanke slušalke. Te so prilagodljive obliki vaše glave, tako da si njihov položaj lahko nastavite po svojih željah. Primerne so za vse, ki jih slušalke v ušesih motijo, uporabniki hvalijo tudi kakovost zvoka. Obstajajo brezžične – baterija zdrži do 12 ur – pa tudi klasične in celo takšne z mikrofonom, ki omogoča, da se lahko oglasimo tudi na telefonske klice. Traki s slušalkami so na voljo v osmih barvah (beli, sivi, črni, modri, ciklam, zeleni, oranžni in rdeči) in treh različnih velikostih. Zanimivo, družinsko podjetje je začelo proizvodnjo leta 2007, in sicer s slušalkami za spanje za vse, ki jih muči nespečnost.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine