Volkswagen poletova tekaška ekipa na 20. Volkswagen Ljubljanskem maratonu

Fotografija: OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Odpri galerijo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Projekt Volkswagen Poletove tekaške ekipe se je končal na Volkswagen 20. Ljubljanskem maratonu. Tekači in tekačice so se od marca pripravljali na ta dogodek, njihove dejavnosti ste lahko spremljali na spletni strani polet.si in v tiskani izdaji Poleta O2. Renata, Matko, Špela, Lea, Matjaž in Petra so se vsak s svojimi željami in cilji lotili tega, na poti pa se je tudi vsak srečal s težavami, ki jih ni bilo malo. Večinoma pa je imel vsak tudi obdobje, ko ni mogel normalno vaditi, zaradi službenih obveznosti ali težav z zdravjem (viroze, vnetja, zvini ...). Na koncu, ko na vse pogledaš z razdalje, pa smo skupaj ugotovili, da tako redno in zavzeto, kot so vadili to leto, niso še nikoli.

To so pokazali tudi rezultati na Volkswagen 20. Ljubljanskem maratonu. Petra in Matjaž sta odlično odtekla deset kilometrov, Špela je za več kot deset minut izboljšala lanski rezultat, Matko in Renata pa sta prvič premagala maratonsko razdaljo. Lea žal ni nastopila na maratonu kot koncu projekta. Pa ne, da bi ji kdo prepovedal, ampak smo se po posvetu odločili, da je zanjo bolje, če ne teče. Namreč zgodilo se je tisto, česar si nismo želeli. Lea je s tekaškim treningom svoje noge preveč obremenila in njena kolena, meča in gležnji so povedali, da imajo teka za nekaj mesecev dovolj. Čeprav smo vedeli, da se to lahko zgodi, in je Lea delala preventivne vaje in ni pretirano veliko tekla, se je kljub temu zgodilo. Ni kaj, pač ni bilo usojeno.

Renata je maraton odtekla v petih urah. Čas ni najhitrejši, je pa traso odtekla brez kakršnih koli težav. Mislim, da bi lahko tekla precej hitreje, vendar sem jo podpiral, ko se je odločila, da bo tekla v bolj počasnem tempu že od starta naprej.

Matko je tekel štiri ure in dvajset minut. Tudi on malce počasneje, kot smo načrtovali. Vendar takšna je realnost, vsak maraton, še posebej prvi, te lahko preseneti s kakšno nepričakovano zadevo. Matko je imel takoj po tridesetem kilometru težave s kolenom in je s težavo pritekel do konca. Tako da, Matko, čestitke za borbenost in vzrajnost.

Špela je svoj polmaraton oddelala odlično. Svoj najboljši čas iz lanskega leta je prehitela za več kot deset minut in se spustila pod mejo dveh ur. Kolikor mi je uspelo izvedeti, je brez težav vzdrževala zastavljeni tempo.

Petra je prvič v žvljenju odtekla deset kilometrov v kosu, vmes ni prav nič hodila. S tem je izpolnjen njen primarni cilj postati tekačica. Petra, čestitam!

ni podpisa
ni podpisa

Matjaž je bil v naši ekipi skrbnik za hitrost. Ta naslov je upravičil tudi na maratonu, deset kilometrov je pretekel v dobrih enainštiridesetih minutah. Cilj je povsem izpolnjen. Med sezono sem večkrat napisal, da bi Matjaž lahko tekel še hitreje, vendar mislim, da je iz svoje pripravljenosti potegnil maksimum. Hitrejši tek zahteva več treninga, kar pa težko zagotovimo ob zahtevni službi, družini in drugih konjičkih.

Tekačice in tekači Volkswagen Poletove ekipe, čestitam vam za vaše dosežke na Volkswagen 20. Ljubljanskem maratonu. V veselje mi je bilo sodelovati z vami.

Izjave tekačev, končno analizo rezultatov in testiranj si lahko naslednji četrtek ogledate v tiskani izdaji Polet O2.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: