Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Zmorete teči na Grintovec?

ni podpisa
ni podpisa
Uredništvo
14. 7. 2015 | 09:07
14. 7. 2015 | 09:07
1:37

17. gorski tek na 2558 m visoki Grintovec

Gorski tek na Grintovec  je tek presežnikov, tek za kralje višin. Teči  v osrčje Grintovcev pomeni poseben izziv, zato je eden najbolj priljubljenih tekov med gorskimi tekači, znan po številčni udeležbi (leta 2014: 377  tekačev iz 12 držav sveta ). Ekstremni tek  je slovenski gorskotekaški praznik ter državni in mednarodni tek  ( letos že osmič kot tekma za svetovni pokal ).  Vsako leto se podira magična meja, padajo rekordi, zato se bodo  tudi letos potegovali za naziv kralja in kraljice Grintovca  tako vrhunski  domači kot svetovno znani tekači. 

V nedeljo, 26. 7. 2015, bo ob 9. uri na Piknik cetru pri Jurju v Kamnški Bistrici  start 17. teka na Grintovec. Ekstremni tek v osrčje Grintovcev je 3. tekma za svetovni pokal, državno prvenstvo Slovenije za otroške kategorije in hkrati 4. tekma za Pokal Slovenije v gorskih tekih, zato pričakujemo rekordno število tekačev z vsega sveta. Slovesna podelitev medalj in nagrad bo ob 15. uri na startu teka v Kamniški Bistrici.

Tek na Grintovec je tek za kralje višin, naša gorskotekaška prireditev vsako leto privabi številne tekače, navijače, medije ter ljubitelje teka in gora.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine