Predstavitvena informacija

Odkrijte pravo italijansko kavo z Nespresso Ispirazione Italiana

Linija kav Ispirazione Italiana je poklon italijanski bogati kulturi pitja kave
Fotografija: FOTO: Nespresso
Odpri galerijo
FOTO: Nespresso

Nespresso predstavlja Ispirazione Italiana, intenzivno linijo kav. S tem predstavljamo tudi dve novi mešanici, ki bosta obogatili trenutno linijo intenzivnih espresso in ristretto kav. To zbirko sedmih mešanic kave je navdihnila kultura in tradicija pitja kave italijanskih mest: Rim (Roma), Firence (Firenze), Palermo, Neapelj (Napoli), Genova in Benetke (Venezia). 

ZGODBA ZA MEŠANICAMI
Italija je prav v srcu Nespressovega DNK. Zgodba se je začela pred več kot 30 leti s preprosto, a revolucionarno idejo, ki jo je navdihnil kavni aparat, ki ga je izumil Italijan Luigi Bezzera leta 1905, s katerim je želel vsakemu ponuditi možnost, da si lahko pripravi popolno skodelico espresso kave, kot pravi barista v Italiji. Danes se več kot 75 % kave v Italiji popije doma, kar je postalo velik del italijanske kulture. S to linijo Nespresso svojim uporabnikom prinaša bogatost italijanske kavne obrti, navdihnjene iz raznolikosti italijanskih mest. Linija Ispirazione Italiana želi ustvariti espresso in ristretto kave, kakršne ljubitelji lahko uživajo v Italiji in so rezultat kreativnosti in znanja strokovnjakov praženja kave iz vseh regij Italije. 

ISPIRAZIONE ITALIANA: nova stalna linija kav
Ispirazione Italiana želi ljubitelje kave popeljati na Nespressovo popotovanje po Italiji, na katerem lahko sami odkrijejo te intenzivne kavne arome. Nespressov izbor kav in njihova imena se razvijajo, da boljše predstavljajo strokovno znanje posameznih regij Italije, v katerih so bile navdihnjene. 

Skrbno izdelana vsaka kava pooseblja bistvo mesta, ki je bilo navdih zanjo. Naj bo to vpliv začimb severne Afrike v Palermu ali globoka in bogata zgodovina Rima – to so lokalne posebnosti, zaradi katerih je ta linija kav pravi užitek. 

NOVO Ispirazione Napoli
Globoko ukoreninjen kavni ritual iz ulic Neaplja je navdihnil naš način temnega praženja, ki mojstrsko razvije kavo do te stopnje intenzivnosti. Ta mešanica kave je začinjena z malo Robuste. Rezultat je žametna, kremna struktura s posebno gostim telesom in prijetnim, grenkim pookusom. Poklon znanju praženja italijanske prestolnice kave. 

NOVO Ispirazione Venezia
Benetke imajo dolgo zgodovino uvažanja kave z vsega sveta in strokovnega praženja, da bi uravnovesili razlike. Muza naše skodelice: delikatno aromatična, vsi elementi uravnovešeni v harmoniji, karamelne note in polno telo. 

Ispirazione Ristretto Italiano
Kapljica bogatega okusa: bistvo italijanske kulture pitja kave. Ta mešanica je bila navdihnjena iz ambasadorja vseh italijanskih kav, ristretta. Nismo želeli posnemati, ampak ustvariti popolno različico. Dolgo praženje za telo, kratko praženje za sadne note – ta kava je kombinacija vsega, kar smo odkrili v tej italijanski skodelici. 
Na voljo tudi v brezkofeinski različici. 

Ispirazione Firenze Arpeggio
Ta izvrstna mešanica je pravi odraz kulturne pomembnosti Firenc. Intelektualno središče v srcu Italije, ki združuje vplive vse države. Način praženja Ispirazione Firenze Arpeggio združuje različne vplive s kombinacijo sadnih not, ki so značilne za sever Italije in kakavnih not z juga. Tako nastane žametna, gosta in kremna struktura. 
Na voljo tudi v brezkofeinski različici. 

FOTO: Nespresso
FOTO: Nespresso

Ispirazione Palermo Kazaar 
Ispirazione Palermo Kazaar odlikuje dolgo, temno praženje v kombinaciji z veliko vsebnostjo Robuste. Na stičišču vplivov iz afriške in arabske kulture je Palermo pravo mesto iz sanj. Rezultat je posebno intenzivna, sirupasta, lesnata in začinjena kava, okronana z zelo temno, gosto kavno kremo. 

Ispirazione Roma
Vonjave, ki se vijejo iz tradicionalnih rimskih kavarn, pričajo o bogati zgodovini, polni nasprotij: priljubljeni okusi, kaljeni z eleganco prestolnice. Ta prepletenost se zrcali v nežnem praženju, ki uravnovesi intenzivnost, prefinjenost in bogat okus te kave z rahlo svežino. 

Ispirazione Genova Livanto
Mornarji iz tega pomembnega trgovskega mesta so krmarili po vsem svetu v iskanju neštetih arom in okusov. Kave iz Latinske Amerike so bile med zakladi, ki so jih prinesli s popotovanj. Ispirazione Genova Livanto je srednje pražena mešanica, ki združuje zaokrožene okuse brazilske, kolumbijske in gvatemalske kave, okronane z značilno sladko karamelno noto. Ispirazione Italiana je na voljo na spletni strani in v butiku Nespresso od 24. 1. 2020. Za več informacij o liniji kav Nespresso Ispirazione Italiana, vključno z recepti, obiščite www.nespresso.si