Predstavitvena informacija

Kako do boljšega počutja?

Dobro počutje je eden od pogojev za kakovostno življenje, ki ne pride samo od sebe. Je rezultat teka na dolge proge, vztrajnosti in prepričanja, da nas majhni koraki lahko pripeljejo do velikih ciljev. V dobri družbi pa je vse skupaj še lažje.
Fotografija: Na poti k boljšemu počutju - 1, 2, 3, GREMO!
Odpri galerijo
Na poti k boljšemu počutju - 1, 2, 3, GREMO!

Tega se zavedajo tudi pri HOFERju, zato z vseslovensko družbeno odgovorno akcijo 1, 2, 3, GREMO! Slovenke in Slovence spodbujajo k aktivnemu življenjskemu slogu, skrbi za zdravje in dobro počutje. Od 28. junija pa vse do 28. oktobra se jim lahko pridružite na www.123gremo.si. S pomočjo strokovno oblikovanega 17-tedenskega programa vadbe, ki vključuje tudi nasvete glede pravilne prehrane in hidracije, pridobivanja moči in hitrosti ter boljše gibljivosti in stabilizacije, lahko poskrbite za svoje telo in boljše počutje.

Začnete lahko že danes
Ambasadorja projekta, motivator in voditelj Marko Potrč ter športni strokovnjak Jan Kovačič, sta zasnovala 123 dni trajajoč program vadbe, ki vodi do boljšega počutja. Vadba je v teku od 28. junija naprej, vendar nikoli ni prepozno za začetek. Prvih 14 dni je namenjenih pravilni tehniki teka. Naslednji mejnik je 12. julij, ko bo vadbeni program obogaten z nasveti glede ustreznih oblačil in obutve. Jan bo svetoval, kakšna oblačila so najbolj primerna za vadbo. Posvetil se bo izbiri ustrezne obutve za posamezen tip stopala – razkril bo, kako preverite, ali imate normalno, visoko oziroma supinirano ali plosko oziroma pronirano stopalo.

Skupaj do cilja - Jan Kovačič in Marko Potrč!
Skupaj do cilja - Jan Kovačič in Marko Potrč!


Skupaj je lažje 
Poleg tedenskega, strokovno zasnovnega programa vadbe in različnih nasvetov bosta Marko in Jan udeležence na osmih dogodkih po Sloveniji še dodatno osebno spodbujala in jim pomagala do boljšega počutja. Lokacije dogodkov bodo objavljene na spletni in Facebook strani projekta. Prvi bo že kmalu, in sicer se bomo v nedeljo, 22. julija, družili v Črnomlju. Jan pojasnjuje, kako bo srečanje potekalo: »Sam bom poskrbel za ustrezno ogrevanje, vaje in raztezanje, Marko pa bo udeležence spodbujal na poti do boljšega počutja. Poskrbljeno bo tudi za zdrav prigrizek in prijetno osvežitev. Vsekakor se bova potrudila, da bomo vsi domov odšli z občutkom, da smo nekaj storili zase in za svoje telo. Verjamem, da nam bo skupaj uspelo.«

Skupaj do cilja
Cilj je blizu. Skupaj z vodenim programom vadbe in podporo strokovnjakov nam bo uspelo. Vrhunec projekta bo udeležba na največjem slovenskem tekaškem dogodku. Z vadbo po Markovem in Janovem programu se lahko namreč vsi sodelujoči udeležijo tudi ene od razdalj na maratonu v prestolnici. Tam bomo 28. oktobra s tekaško skupino, združeni v dobrodelnosti, tekli na pot do boljšega počutja. Vsak tekaški korak pa ne bo le korak bližje boljšemu telesnemu počutju, ampak tudi korak bližje boljšemu jutri. Pri HOFERju bodo za vsak pretečeni kilometer v majici 1 ,2, 3, GREMO! na največjem tekaškem dogodku v Sloveniji darovali 10 centov za otroke iz projekta Botrstvo v Sloveniji. Kako do majice, izveste kmalu.

V 124 dneh do boljšega počutja.
V 124 dneh do boljšega počutja.


1, 2, 3, pridružite se nam tudi vi! 
Skočite na www.123gremo.si in ustvarite svoj profil. Z označevanjem opravljenih nalog lahko vsak dan spremljate svoj napredek. Prav tako lahko že danes na spletni strani podpišete manifest telesu in se tako zaobljubite, da boste odslej zanj bolj skrbeli. Naj bo to osebni poklon življenjskemu sopotniku, ki vas spremlja 24 ur na dan, 365 dni v letu. Naj bo to prvi korak na poti do boljšega počutja.

1, 2, 3, GREMO!