Predstavitvena informacija

Kje si zdravniki operirajo dioptrijo?

Zdravniki sami priznavajo, da so pri kakršnem koli kirurškem posegu glede izbire zdravnika najbrž nekoliko bolj zahtevni kot običajni pacienti. Tudi pri odpravi dioptrije ni nič drugače.
Fotografija: Foto: Lenart Zore
Odpri galerijo
Foto: Lenart Zore

V očesnem centru Morela okulisti so oči operirali že več kot štiridesetim zdravnikom najrazličnejših specializacij, med njimi tudi sedmim oftalmologom. Večina je kliniko izbrala zaradi strokovnosti.

Pravijo, da se kot zdravniki še bolj zavedajo, da so za dober izid posega ključni znanje, izkušnje, sodobna medicinska oprema in seveda zaupanje v očesnega kirurga. Ko so sami v vlogi pacienta, od zdravnika pričakujejo, da se jim posveti in jim razumljivo pojasni prednosti posega, pa tudi vsa tveganja.Že po prvem pregledu bo strokovnjak ugotovil, ali ste primeren kandidat za poseg oziroma kakšna vrsta operacije je najprimernejša za vaše težave z vidom. Z novimi tehnologijami so vaše možnosti danes še večje, rezultati pa še boljši.

Ko je korekcijo dioptrije potrebovala dr. Kristina Mikek, glavna očesna kirurginja iz očesnega centra Morela okulisti, je bila njena odločitev preprosta. Za poseg je izbrala najsodobnejšo metodo Femto iLASIK, ki omogoča najhitrejše okrevanje, in kolegico dr. Uršo Pečjak, ki ji je popolnoma zaupala.

mag. Kristina Mikek, dr. med., spec. oftalmolog Foto: Jernej Lasic
mag. Kristina Mikek, dr. med., spec. oftalmolog Foto: Jernej Lasic
Če bi tudi vi radi videli ostro brez očal ali kontaktnih leč, se naročite na brezplačni posvet​ in izvedeli boste vse o možnostih odprave dioptrije.

Foto: Morela Okulisti
Foto: Morela Okulisti


V očesnem centru Morela okulisti za lasersko odpravo dioptrije uporabljajo zadnjo generacijo femtosekundnega laserja AMO Intralase IFS. Zadnja tehnološka novost v njihovi kliniki pa je uporaba laserskega sistema CATALYS® Precision Laser System tudi pri posegih vstavljanja znotrajočesne leče, s katerim odpravljajo starostno daljnovidnost.

V Sloveniji so pred šestimi leti kot prvi center za lasersko odpravo dioptrije pridobili akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commision International.