Dončić strmel v prazno, nato se je zlomil in zajokal (VIDEO)

V NBA vse še vedno v znamenju smrti petkratnega prvaka z ekipo Los Angeles Lakers Kobeja Bryanta.
Fotografija: Luka je priznal, da je vso tekmo mislil na Kobeja. FOTO: zajem zaslona
Odpri galerijo
Luka je priznal, da je vso tekmo mislil na Kobeja. FOTO: zajem zaslona

Luka Dončić je bil med številnimi, ki so se ob smrti poklonili Kobeju Bryantu in njegovi hčerki Gianni. Legendarnega košarkarja so se v nedeljo zvečer spomnili na vseh tekmah lige NBA, v spominu na Črno mambo pa so minile tudi ponedeljkove tekme. Tedaj je prvič po Bryantovi usodni nesreči na parket stopil tudi Luka in se še enkrat poklonil enemu najboljših košarkarjev vseh časov.
 
Preberite tudi:
Strti zvezdnik ni mogel skriti solz: Kobe je bil nesmrten (VIDEO)
Srce parajoči posnetek Kobeja in njegove hčere (VIDEO)


Lukov poklon Kobeju na športnih copatih. FOTO: Usa Today Sports, Reuters
Lukov poklon Kobeju na športnih copatih. FOTO: Usa Today Sports, Reuters
Ob zmagi Dallasa proti Oklahoma Cityju (107 : 97) je bil Dončić prvi strelec (29 točk), drugi skakalec (11) in asistent (5) tekme. Svojemu idolu in njegovi hčerki Gianni, ki sta skupaj še s sedmimi ljudmi umrla v nesreči helikopterja v nedeljo v Calabasasu, se je Luka poklonil na več načinov.

Na svojih športnih copatih, poimenovanih po Kobeju, je imel izpisana imena vseh žrtev helikopterske nesreče.Luka je, potem ko je prejel žogo, čakal 24 sekund, da se je iztekel čas za napad njegove ekipe. Obe ekipi pa sta ob začetku tekme čakali, da poteče čas za prenos žoge na drugo stran igrišča, znan tudi kot pravilo osmih sekund. Kobe je v prvem delu svoje kariere nosil dres s številko 8, v drugem delu pa je imel na dresu številko 24.Celotna tekma je potekala v žalostnem vzdušju. Luka je bil kljub dobri predstavi odsoten in pretresen zaradi Kobejeve smrti, kar se je med drugim videlo tudi pred tekmo. Ko je sedel na klopi, ni spremljal, kaj se dogaja na parketu, samo strmel je v prazno. To je videl njegov soigralec in prijatelj Boban Marjanović, ki ga je objel, nato pa se je Luka zlomil in zajokal.Luka, ki ga je decembra na eni izmed tekem Kobe presenetil z besedami v slovenščini, kasneje pa se je fotografiral z Gianno, je po tekmi vidno potrt povedal, da je bilo zanj med tekmo zelo težko: »Samo na Kobeja sem mislil. Vedno bo z nami. On je bil moj vzor in motivacija za košarko.«

Komentarji: