Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Razno

Kako je Sergej Racman s posojili pridobil Kolosej

Sergej Racman, lastnik Koloseja, si je v obrambi kompleksa kinodvoran pred NLB, kot kaže, pomagal tudi z datiranjem dokumentov za nazaj, kažejo interni dokumenti ciprske družbe X6D. Ti še razkrivajo, da je X6D delež v Koloseju od KD Group kupila kar s kreditom KD Group.
Roman Šipić
Roman Šipić
Anuška Delić
29. 8. 2017 | 06:35
29. 8. 2017 | 06:37
1:28

Potem ko smo včeraj razkrili razvejeno mrežo podjetij Sergeja Racmana in milijonske transakcije, ki so se pretakale med podjetji tega slovenskega poslovneža iz davčnih oaz in Slovenijo, danes nadaljujemo zgodbo o nakupu Koloseja, o bitki z bankami upnicami in luknji, ki jo je Racman pustil v slovenskih bankah.

Letno poročilo Racmanove družbe X6D za leto 2008 razkriva, da je ta 65,74-odstotni delež Koloseja kupila za 7,5 milijona evrov, za to pa je od KD Group najela 6,8 milijona evrov posojila. Podobna zgodba se je ponovila leto dni pozneje, ko je X6D prodal okoli polovico svojega deleža ciprski Sidbury Enterprises za 3,4 milijona evrov, prav tako v Racmanovi lasti. Pred tem pa je X6D odobril Sidburyju tri milijone evrov nezavarovanega kredita.

Več na Delo.si

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine