Kranjčani bili eno tretjino pred vrati senzacionalne zmage

V petkov polfinale domačega pokalnega tekmovanja so se uvrstili SŽ Olimpija, Jesenice mladi, SIJ Acroni Jesenice in Slavija.
Fotografija: Žan Jezovšek se je pomladi z Jesenic vrnil k Olimpiji, za katero je nekoč že zabijal gole. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Žan Jezovšek se je pomladi z Jesenic vrnil k Olimpiji, za katero je nekoč že zabijal gole. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Pod streho je četrtfinale pokalnega tekmovanja Hokejske zveze Slovenije, v katerem ni bilo nobenih senzacij. Vsi štirje favoriti uvodnega dela tekmovanja na Bledu – SŽ Olimpija, SIJ Acroni Jesenice, Slavija in Jesenice mladi – so potrdili svoje vloge, sodeč po končnem izidu je bilo še najbolj izenačeno v dvoboju Olimpije, novega moštva v ICEHL, ter Triglava iz Kranja.

Zmaji so se veselili zmage s 6:3, tokrat so z goli vidneje kot na nekaterih prejšnjih tekmah pripravljalnega značaja opozorili nase hokejisti, ki jih je novi trener Mitja Šivic pripeljal seboj z Jesenic: Jaka Šturm, Blaž Tomaževič in Žan Jezovšek. Zanimivo sicer, da so prvo tretjino z 2:1 dobili Kranjčani, oba gola je za njih dosegel Jure Jelar. 

V drugi tekmi današnjega sporeda je bil nenavaden pogled na seznam strelcev tekme Jesenice mladi – Celje (6:0), saj sta za mlajše moštvo iz Podmežakle zadela ruska novinca Edvard Čekmarjov in Anton Šarpanskih, med podajalci pa je bil Finec Eetu Moksunen. 

V petek se bosta v polfinalu med seboj pomerili obe jeseniški moštvi, drugi par je ljubljanski: Olimpija – Slavija. Finale bo na Bledu v soboto ob 20. uri, pokalno lovoriko branijo SIJ Acroni Jesenice. 

Preberite še:

Komentarji: