Najlepša vseh časov je princesa Diana

Glede na zlati rez ima najbolj popoln obraz Sledita ji kraljica Rania in Grace Kelly.
Fotografija: Med Diano in Grace Kelly je manj kot odstotek razlike. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Med Diano in Grace Kelly je manj kot odstotek razlike. FOTO: Reuters

Umetniki, še bolj pa lepotni kirurgi se pri določanju, kaj je lepo, radi zanašajo na t. i. zlati rez oziroma božansko razmerje. Gre za najskladnejše, popolno razmerje dveh količin ali delov celote, najdemo pa ga povsod okrog nas. V stari Grčiji, kjer so bili skorajda obsedeni s popolnostjo človeškega telesa, so začeli zlati rez uporabljati za njeno določanje, matematično formulo za izračun zlatega reza je nato izpopolnil sloviti Leonardo da Vinci in še danes jo lepotni kirurgi uporabljajo za računanje obrazne simetrije. In oseba z najbolj popolnimi razmerji oziroma tistimi, ki se najbolj približajo zlatemu rezu, velja za najlepšo.
Kate in Meghan sta se znašli na petem in četrtem mestu. FOTO: Guliver/getty Images
Kate in Meghan sta se znašli na petem in četrtem mestu. FOTO: Guliver/getty Images

Tokrat se je Julian De Silva lotil kraljevih žensk. Njihove fotografije je naložil v računalniški program za računanje razmerij med različnimi deli obraza, in izkazalo se je, da ima najbolj popolne poteze pokojna princesa Diana. Tik za njo se je znašla jordanska kraljica Rania, na tretjem mestu pa tudi že pokojna monaška princesa Grace Kelly. Četrto mesto je zasedla Meghan Markle in peto njena svakinja Kate. »Prve tri ženske so si zelo blizu, med Diano in Grace Kelly je manj kot odstotek razlike,« je dejal De Silva in pojasnil, da je Diana največ točk dobila zaradi oblike obraza, širine nosu ter oblike obrvi in čela, najmanj pa zaradi brade in ustnic.


Kraljica Rania, najlepša med še živimi kraljevimi ženskami, je medtem dobila največ točk prav za popolno oblikovano brado in ustnice, najmanj pa za obliko obrvi in širino nosu. Pravo nasprotje Diane torej. Grace Kelly ima glede na zlati rez popolne oči, tako razmik med njimi kot obliko, ter ustnice, Meghan pa nos, brado in položaj oči. »Meghan se je najbolj približala temu, čemur bi stari Grki rekli popolno. Gledano kot celota ima njen obraz popolno obliko in razmerja,« je dejal lepotni kirurg, ki pa ni razkril, kaj ji je odneslo mesto med najlepšimi tremi.


Vojvodinja Cambriška je medtem največ točk prejela na razdaljo med nosom in ustnicami ter med očmi, najmanj pa za brado in čeljust, ki sta obe precej manj izraziti kot pri Diani. 

Komentarji: