Najvišje priznanje za poslovno odličnost podjetju Adria Mobil

Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO) predstavlja najvišjo državno nagrado za dosežke na področju kakovosti poslovanja, kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti. Prejemnik najvišjega priznanja za lansko leto je novomeško podjetje Adria Mobil.
Fotografija: press release
Odpri galerijo
press release

Priznanje se podeljuje na podlagi meril in metodologije EFQM nagrade za odličnost iz Bruslja, na enak način kot v ostalih državah Evropske unije. Na javni razpis za leto 2016 se je prijavilo šest organizacij, ki jih je ocenjevalo devetintrideset ocenjevalcev.

Priznanje je slovesnosti na Brdu pri Kranju podelil predsednik republike Borut Pahor. "Uspeh ni samo dobiček, temveč tudi dobri odnosi s sodelavci, skrb za okolje in vse ostalo, kar prispeva k temu, da lahko z zadoščenjem pogledamo na svoje odločitve," je pojasnil Pahor, ki opaža, da je po krizi prišlo do streznitve, v čemer vidi priložnost, da "našo državo bolj strateško usmerimo na pot razvoja, ki bo bolj trajnosten".

Adria Mobil je eden največjih proizvajalcev vozil za prosti čas v Evropi, ki letno proizvede in proda več kot 13.000 počitniških prikolic in avtodomov ter ustvari več kot 350 milijonov evrov letnega prometa. Kar 99 odstotkov proizvodnje proda na trgih Evrope, Azije in Avstralije.

Komentarji: