Nanine pesmi v Cankarjevem domu

Pesmi, ki jih je Fran Milčinski - Ježek napisal vnukinji. Besedila so zaživela v slikanici in na albumu Nanine pesmi.
Fotografija: Nana Milčinski je vsestranska umetnica. FOTO: Tania Mendillo
Odpri galerijo
Nana Milčinski je vsestranska umetnica. FOTO: Tania Mendillo

Nana Miličinski napoveduje izid novega albuma Nanine pesmi, na katerem se je znašel izbor besedil njenega dedka Frana Milčinskega - Ježka, ki jih je napisal zanjo. Med njimi je tudi Vesolje brez konca in kraja, eno njenih najljubših besedil, za katero pravi, da jo spominja na čase, ko jo je dedek čuval in iskal načine, da bi jo zabaval.

Album bo v živo predstavila v torek, 23. oktobra, v Klubu Cankarjevega doma, na odru ji bodo delali družbo Joži Šalej na klaviaturah, Nino de Gleria na basu in Sergej Randjelović na tolkalih. Kot gostje bodo nastopili Juš Milčinski, Anja Pavlin, Janez Dovč in Jani Hace. Album bo pospremila ilustrirana zbirka pesmi, ki jo bo predstavila 17. oktobra v Knjigarni Sanje v Ljubljani.

Predstavila nam bo besedila, ki jih je zanjo napisal dedek. FOTO: Tania Mendillo
Predstavila nam bo besedila, ki jih je zanjo napisal dedek. FOTO: Tania Mendillo

Družbo ji bosta delala ilustratorka Mojca Fo in producent albuma Peter Penko. V pogovoru s Tjašo Koprivec nam bo zaupala dogodivščine iz otroštva in pripovedovala o zavezništvu med vnukinjo in dedkom. Čudovito zbirko pesmi je legendarni slovenski pesnik, pisatelj in humorist napisal za vnukinjo Nano in o njej. Pesmi spadajo v enkraten in neskončno dragocen del slovenske kulturno-umetniške dediščine. Še več: z Naninimi pesmimi se prvikrat zgodi, da zbirka Ježkovih pesmi doživi uglasbitev; s svetlim, božajočim glasom jih odpoje kar sama zdaj odrasla vnukinja Nana, nam pove predstavitveni tekst.

Več iz te teme:

Komentarji: