Novo upanje za Dragića: Miami znižal zaostanek

Zaradi poškodbe Goran ni igral, blestel pa je Jimmy Butler.
Fotografija: Miami je tokrat rešil JImmy Butler. FOTO: Kim Klement, Usa Today Sports
Odpri galerijo
Miami je tokrat rešil JImmy Butler. FOTO: Kim Klement, Usa Today Sports

Košarkarji Miamija so v tretji tekmi finala NBA premagali moštvo Los Angeles Lakers s 115 : 104 (26 : 23, 32 : 31, 27 : 26, 30 : 24). in zmanjšali zaostanek v zmagah na 1 : 2. Goran Dragić zaradi poškodbe stopala ni igral, spet je manjkal tudi Bam Adebayo.

Najzaslužnejši za zmago Miamija je bil Jimmy Butler, ki je v 44 minutah igre dosegel kar 40 (14 : 20, prosti meti 12 : 14))  točk, 11 skokov in 13 podaj. Edino, kar je prepustil soigralcem, so bile trojke. Duncan Robinson je v 10 poskusih zadel tri, Kelly Olynyk pa iz petih. Pri Lakersih je bil najboljši strelec LeBron James, ki je dosegel 25 točk, vendar pa mu ni šlo tako kot v prvih dveh tekmah in je naredil precej napak (osem izgubljenih žog).

Naslednja, 4. tekma bo v torek zvečer po krajevnem oziroma v sredo zjutraj ob 3. uri po srednjeevropskem času.

»Goran in Bam sta člana družine. Vidim bolečino v njunih očeh. Vsi v slačilnici jo čutimo. Hudo jima je, saj sta del elitnega odstotka tekmovalcev v tej ligi in poškodovala sta se v najbolj nepravem trenutku. Vse bi naredila, da igrata. To me postavlja v težak položaj. Hkrati moram biti tudi odgovoren. To je naša ljubezen do njiju,« je o DRagićevi odsotnosti povedal trener Erik Spoelstra.

Komentarji: