ŠKL se po 25 sezonah poslavlja

Zadnja sezona se bo sklenila s filmsko premiero. Na velika platna prihaja film ŠKL – šport tisočerih obrazov.
Fotografija: Toni Cahunek, režiser filma, in Vojko Korošec, oče ŠKL FOTO: ŠKL
Odpri galerijo
Toni Cahunek, režiser filma, in Vojko Korošec, oče ŠKL FOTO: ŠKL

Kaj združuje Jako Lakoviča, Primoža Brezca, Boštjana Nachbarja, Tanjo Žagar ter številne druge športne in medijske zvezde? Svoje prve korake pod soj žarometov so naredili v ŠKL – Šolski košarkarski ligi. Projekt, ki je namenjen popularizaciji športa in spremljevalnih dejavnosti med mladimi in sta ga zasnovala dr. Srečo Zakrajšek in Vojko Korošec, se končuje s 25. sezono v velikem slogu, saj 25. aprila na velika platna ljubljanskega Koloseja prihaja film ŠKL – šport tisočerih obrazov, ki ga je režiral Toni Cahunek.

Tako bodo številni navdušujoči trenutki in posamezniki, povezani s ŠKL, zasijali na velikem platnu. V 25 sezonah se je namreč v arhivu Zavoda ŠKL Ljubljana nabrala kopica videomateriala, kjer so zabeležene prve minute danes uspešnih posameznikov. »Tesno sem povezan s tekmovanji ŠKL. In z gotovostjo lahko trdim, da brez te izkušnje ne bi bil to, kar sem – voditelj in režiser. Z veseljem sem sprejel izziv, ki mi ga je ponudil Vojko Korošec, in se lotil snemanja filma o projektu, ki je tako pozitivno vplival na tisoče mladih,« pravi Cahunek.

»Ko smo se lotili projekta ŠKL, nismo slutili, da bomo pustili tako lepo sled. S ponosom gledam na teh 25 let, a ne zgolj zaradi zvezdnikov, ki so svojo pot začeli prav pri nas. Še bolj me s ponosom navdaja dejstvo, da smo od ustanovitve v različne aktivnosti vključili več kot 350.000 osnovnošolcev in srednješolcev in tako pri mladih spodbudili navdušenje nad športom, vplivali na razvoj ustvarjalnosti, samozavest, strpnost in spoštovanje vrednot,« dodaja Korošec.

Lepe spomine na ŠKL ima tudi zdaj že upokojeni košarkar Boštjan Nachbar. »Nikoli mi ni uspelo biti prvak, a kljub temu imam na ŠKL zelo lepe spomine, saj je bilo prav na vsaki tekmi odlično vzdušje. To je bilo za nas srednješolce nekaj posebnega in lepa izkušnja. Resda smo že igrali po klubih, a nas vrstniki s šol niso imeli možnosti gledati. Ko pa smo igrali za šolo, so se zbrali vsi in je bil res lep občutek. Tako v Mariboru kot Ljubljani smo imeli odlične navijače,« se srednješolskih dni rad spominja ​Boki. In še marsikateri drug zvezdnik, ki bo vedno s ponosom poudaril, da je bila ŠKL zares nekaj posebnega.

Komentarji: