O gospodarstvu, otrocih, teku in kozah

Preverite, kaj vse vas čaka v Sobotni prilogi.
Fotografija: Anton Papež FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Anton Papež FOTO: Leon Vidic

Gospodarstvenik, lobist in svetovalec Anton Papež je član ožje skupine, ki išče način za zagotovitev večjega deleža domačega kapitala poštenega izvora v lastništvu podjetij, ki delujejo pri nas. V Sobotni prilogi objavljamo intervju z njim, naredila ga je Suzana Kos, in sicer o gospodarstvu, politiki in tudi – kozah. Papež je namreč tudi ljubiteljski kozjerejec.

Če greste v Italijo, boste videli otroke, ki večerjajo ob devetih zvečer in skoraj do polnoči razgrajajo po restavracijah. Na Norveškem redno puščajo dojenčke spati na prostem, ko so temperature krepko pod lediščem. In v Belgiji dovolijo otrokom piti pivo. In kakšna je vzgoja po dansko? O tem se je s psihoterapevtko in avtorico uspešnic o vzgoji Iben Dissing Sandahl pogovarjala Patricija Maličev.

Zdravo je tri- do petkrat na teden preteči deset, morda malo več, morda malo manj kilometrov, poleg tega pa redno delati vaje za moč in gibljivost. Manj zdravo je trikrat na teden telo »do konca« napolniti z mlečno kislino, ob tem pa hoditi v službo, šolo, skrbeti za otroke in psa ... O teku pred evropskim prvenstvom v atletiki piše Lucijan Zalokar
 

Komentarji: