Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Sobotna priloga

Presidente Aureliano

Vladajoče elite Latinske Amerike vztrajajo pri (zanje ugodnem) statusu quo, množice, ki vselej nosijo glavno breme kriz, pa seveda zahtevajo spremembe.
Novi kolumbijski predsednik Gustavo Petro je med prisego na Trgu Bolivar Bogoti v zrak dvignil stisnjeno pest. FOTO: Luisa Gonzalez/Reuters
Novi kolumbijski predsednik Gustavo Petro je med prisego na Trgu Bolivar Bogoti v zrak dvignil stisnjeno pest. FOTO: Luisa Gonzalez/Reuters
13. 8. 2022 | 05:00
9:10

V kolumni preberite:

Proletarci vseh dežel, združite se! To je zadnje opozorilo! resno svetuje grafit v kolumbijski prestolnici, kjer si ulični umetniki v resnici dajejo duška, saj duhovito popisanih in poslikanih mestnih zidov v svetu ne najdeš prav veliko. Zdi se, da so si Kolumbijci ta modri nasvet neznanca to pot zares vzeli k srcu.

Na junijskih predsedniških volitvah so namreč prvič v zgodovini za novega predsednika države izbrali levičarja, nekdanjega gverilca Gustava Petra, ki je minulo nedeljo na inavguracijski slovesnosti na nabito polnem Bolivarjevem trgu v Bogoti pred navdušeno množico uradno prevzel vodenje države. Gustavo Petro, 62-letni ekonomist, je s presenetljivo volilno zmago zagotovo postal drugi najbolj znani Kolumbijec našega časa.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine