Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Cavani z dvojčkom poslal domov Cristiana Ronalda

Ob zmagi Urugvaja z 2:1 je bil junak Edinson Cavani z dvema zadetkoma, Portugalska se poslavlja od svetovnega prvenstva. 
Edinson Cavani je bil najboljši igralec tekme proti Portugalski. FOTO: Reuters
Edinson Cavani je bil najboljši igralec tekme proti Portugalski. FOTO: Reuters
30. 6. 2018 | 19:45
30. 6. 2018 | 22:56
4:29
Večerna sobotna tekma osmine finala ni bila tako razburljiva kot dvoboj Francije in Argentine, zmaga Urugvaja z 2:1 pa je bila povsem zaslužena. Urugvajce je že v sedmi minuti po lepi kombinaciji z Luisom Suarezom v vodstvo popeljal Edinson Cavani, kar je na glavo postavilo načrt Portugalcev, ki so bili v napadu tako kot v skupinskem delu brez pravih idej. 

Šele drugi polčas je prinesel nekoliko bolj atraktivno nogometno predstavo, za kar je z zadetkom za izenačenje v 53. minuti poskrbel izkušeni Pepe. Portugalci so se postavili v obrambo, a je njihovo pasivno igro hitro kaznoval Cavani, ki je drugi zadetek na tekmi dosegel z lepim strelom z roba kazenskega prostora. 

Sledilo je pol ure obupanih napadov evropskih prvakov, ki so poizkušali z vseh položajev, Cristiana Ronalda je urugvajska obramba dobro onemogočila, kar je ušlo Diegu Godinu in Jose Marii Jimenezu je kasneje ustavil Fernando Muslera. V samem zaključku je v kazenski prostor prišel tudi vratar Rui Patricio, a tudi on ni zmogel preprečiti izpada Portugalcev.

Cristiano Ronaldo je bil s soigralci zelo razočaran, na klopi Urugvaja se je začelo veliko slavje, ki ga je nekoliko skazila le poškodba Edinsona Cavanija. Zdaj se bodo Urugvajci pomerili s Francozi in če ne bodo mogli računati na pomoč odličnega napadalca Paris Saint-Germaina, se bodo znašli v zelo težkem položaju. 





POTEK TEKME

Na začetku tekme obe strani ne želita tvegati preveč, v šesti minuti je prvi strel na tekmi z razdalje sprožil Ronaldo, a je Fernando Muslera žogo brez težav zadržal. Že minuto kasneje so Urugvajci prišli do vodstva, najprej je Cavani z lepo podajo našel Suareza, ta mu je uslugo vrnil s podajo na drugo vratnico, kjer je Cavani z glavo odlično zadel žogo in premagal Rui Patricia. 

V 22. minuti je s prostega strela odlično meril Luis Suarez, žogo je poslal po tleh, v mrežo bi zletela tik ob levi vratnici, a je Patricio njegovo namero prebral in strel odlično ubranil, ostalo je pri 1:0. V prvi polovici prvega polčasa so bili Urugvajci precej bolj nevarni in zasluženo vodijo. V 32. minuti je imel Ronaldo prosti strel z okrog 18 metrov in nekoliko z leve strani, prekršek je bil storjen nad Guedesom, a Ronaldo priložnosti ni izkoristil, zadel je le živi zid in ostalo je pri vodstvu Urugvaja. Do konca prvega polčasa se izid ni spremenil in v drugih 45. minutah čaka Portugalce veliko dela, če želijo premagati trdno in dobro postavljeno urugvajsko obrambo. 

Portugalci so do izenačenja prišli v 54. minuti, po podaji iz kota se je obramba Urugvaja preveč osredotočila le na Ronalda, Diego Godin je pozabil na Pepeja, ki je visoko skočil in žogo poslal za hrbet Muslere, dvoboj v Sočiju se zdaj začenja znova. Izenačenje na štadionu Fišt pa ni trajalo dolgo, v 62. minuti je še drugič zadel današnji junak Urugvaja Edinson Cavani, ki je z zavitim strelom z roba kazenskega prostora premagal Patricia in Portugalci spet lovijo zaostanek, počasi jim zmanjkuje časa.

Cristiano Ronaldo se je trudil, a mu obramba Urugvaja ni pustila prav veliko prostora. FOTO: AP
Cristiano Ronaldo se je trudil, a mu obramba Urugvaja ni pustila prav veliko prostora. FOTO: AP


Portugalci zdaj poizkušajo iz vseh možnih položajev, ob lepem predložku Ricarda Quaresme je bil Ronaldo za las prekratek, strel Maria Fernandeza pa je letel preveč po sredini vrat, da bi premagal Muslero in ostalo je pri 2:1. Do konca tekme je le še nekaj minut. 

Urugvaj : Portugalska 2:1 (1:0)
Cavani 7, 62; Pepe 54.

Urugvaj: Muslera, Caceres, Gimenez, Godin, Laxalt, Nandez, Torreira, Vecino, Bentancur, Suarez, Cavani.
Portugalska: Rui Patricio, Ricardo Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro, Bernardo Silva, William Carvalho, Adrien Silva, Joao Mario, Goncalo Guedes, Ronaldo.

Sodnik: Cesar Arturo Ramos Palazuelos (Mehika).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine