Maradona z oklepnikom po beloruskem mestu, postal bo predsednik kluba

Sedeminpetdesetletni Argentinec je med SP v Rusiji povzročil nemalo zgražanja pa tudi posmeha zaradi svojega vedenja na tribunah.
Fotografija: Maradona bo postal predsednik beloruskega prvoligaša Dinamo Brest, funkcijo pa bo opravljal tri leta. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Maradona bo postal predsednik beloruskega prvoligaša Dinamo Brest, funkcijo pa bo opravljal tri leta. FOTO: Reuters

Če je bila hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović največja navijaška zvezdnica v izločilnih bojih nedavno minulega svetovnega prvenstva, je v skupinskem delu tekmovanja »blestel« Diego Armando Maradona. Nekdaj najboljši nogometaš sveta, ki je Argentino na nogometni Mt. Everest popeljal daljnega leta 1986, si je kmalu po izpadu njegove domovine – v osmini finala so bili s 4:3 boljši kasnejši prvaki Francozi – našel novo zaposlitev.

Socialna omrežja so preplavili posnetki njegove vožnje z oklepnikom po beloruskem Brestu, kjer bo postal kar predsednik prvoligaša Dinamo Brest, funkcijo pa bo opravljal tri leta. Njegova naloga je med drugim ustanovitev uspešne akademije za mlade.

Sedeminpetdesetletni Maradona je med SP v Rusiji povzročil nemalo zgražanja pa tudi posmeha zaradi svojega vedenja na tribunah. Še posebej pestro je bilo na tekmi med Argentino in Nigerijo. Nekdanjega argentinskega reprezentanta, ki je tekmo vidno živčen spremljal s tribune za VIP-goste na stadionu v Sankt Peterburgu, je po poročanju argentinskih medijev po zadnjem sodniškem pisku obšla slabost.

Komentarji: