Kajakaš Martin Srabotnik končal na odličnem drugem mestu

Edina slovenska finalistka na zaključni preizkušnji svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu je bila kajakašica Ajda Novak.
Fotografija: Martin Srabotnik je med vsemi slovenskimi kajakaši končal najvišje. FOTO: Nina Jelenc/kzs
Odpri galerijo
Martin Srabotnik je med vsemi slovenskimi kajakaši končal najvišje. FOTO: Nina Jelenc/kzs

Slovenski kajakaš Martin Srabotnik je na finalu svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu v Španiji zasedel drugo mesto. Zmagal je Čeh Jiri Prskavec, ki je tudi slavil skupno zmago v pokalu. Med kajakašicamni je Ajda Novak zasedla osmo mesto. Zmagala je olimpijska in svetovna prvakinja Nemka Ricarda Funk.

V moški konkurenci je zlato odnesel Prskavec. Uspeh je pospremil z besedami: »Rad veslam tukaj, zadovoljen sem z veslanjem ta konec tedna. Danes sem se sicer enih vrat tudi dotaknil, ampak sem bil vseeno dovolj hiter, da sem prevzel vodstvo in prišel do druge letošnje zmage.«

Presenetljivo že v polfinalu

Srabotnik (26) je za vodilnim Čehom zaostal za 21 stotink. Do nastopa Prskavca je bil v vodstvu. Dejal je, da je spodnji del poti kar precej zahteven, s čisto vožnjo pa mu je vseeno uspelo priti do stopničk in domov odnesti srebro. Tretje mesto je pripadlo Čehu Vitu Prindisu. Poleg Srabotnika je v finalu nastopil tudi Peter Kauzer, ki je zasedel sedmo mesto (+4,47).

Martin Srabotnik FOTO: Jože Suhadolnik
Martin Srabotnik FOTO: Jože Suhadolnik

V ženski konkurenci se je v finale kot edina Slovenka uvrstila Ajda Novak. Slalom je končala na osmem mestu in za zmagovalko zaostala 17 sekund in 30 stotink. Prvo mesto je zasedla olimpijska in svetovna prvakinja Nemka Ricarda Funk, ki je po tekmi dejala: »Danes je bila proga izredno težka. Res nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Izjemno vesela sem takšnega zaključka sezone.«

Ljubljančanka (28) je v zgornjem delu progo opravila odlično, nato je izgubila precej časa v spodnjem delu proge. V polfinalu sta tekmovali tudi Eva Terčelj in Eva Alina Hočevar, vendar sta ostali zunaj deseterice. Za malo se je finale izmuznil Terčeljevi, ki je bila 12., Hočevarjeva pa je tekmo končala na 24. mestu.

Ajda Novak se je izkazala na finalu svetovnega pokala. FOTO: Kajakaška zveza Slovenije
Ajda Novak se je izkazala na finalu svetovnega pokala. FOTO: Kajakaška zveza Slovenije

Slovenski kajakaš Martin Srabotnik je na finalu svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu v Španiji zasedel drugo mesto. Zmagal je Čeh Jiri Prskavec, ki je tudi slavil skupno zmago v pokalu. Srabotnik (26) je za zmagovalcem zaostal za 21 stotink. Poleg Srabotnika je v finalu nastopil tudi Peter Kauzer, ki je zasedel sedmo mesto (+4,47).

Preberite še:

Komentarji: